У приправі лимонний перець з’єдналися гострі і кислі спеції, які будуть дуже доречними до страв з різних сортів риби і м’яса. Сподіваємося, що рецепт приготування приправи виявиться для вас корисним.
Я ділилася з вами рецептом як приготувати лимонну сіль http://na-vilke.ru/limonnaya-sol.html, чудову, яскраву і ароматну. Тепер прийшла черга розповісти про таку приправі домашнього приготування, як лимонний перець, яка є чудовою добавкою для різних страв з м’яса, риби, а також до різних соусів і заправок. Страви набувають якийсь шарм – гостроту чорного перцю, пікантність куркуми і легку кислинку лимона. Збагатите смак ваших кулінарних витворів добавкою смачною приправи – лимонного перцю.
Складові:
- лимон середнього розміру – 1 шт. (Близько 60 г)
- чорний перець – горошок – 40 г
- куркума мелена – 1 ч. л.
- морська сіль – 1 ст. л.
приготування:
- Лимон обдати гарячою водою, щоб зняти шар консервантів, якими покривають поверхню лимонів для більшого збереження при транспортуванні. Можна навіть добре потерти губкою.
- З чистого лимона за допомогою овочерізки або гострого ножа зняти жовту частину цедри, намагаючись не зачіпати білу її частина.
- Жовту частина цедри дрібно порізати і розкласти її на пергаменті, висушити.
Висушити цедру можна декількома способами:
- при кімнатній температурі протягом 2-3 днів, постійно помішуючи;
- в мікрохвильовці при потужності 900 Вт протягом 1 хвилини, кілька разів перемішавши;
- в духовці при низькій температурі близько 50-60 градусів близько 30-45 хвилин;
- взимку на батареї опалення в протягом 10 годин.
- За допомогою млини для спецій або кавомолки подрібнити чорний перець-горошок.
- У невеликій чашці з’єднати висушену цедру лимона, подрібнений чорний перець, мелену куркуму, морську сіль, добре перемішати і перекласти в чисту скляну банку. Смачного!
Якщо зробити все правильно, то після сушіння вона залишиться лимонно-жовтої, істотних змін в кольорі цедри не відбудеться.
Господині на замітку:
- Зберігати лимонний перець в скляному посуді під кришкою в темному прохолодному місці.
- При відсутності морської солі використовуйте кухонну.
- При бажанні, щоб приправа мала більш виражений смак лимона, додайте більше цедри лимона або зменшіть кількість чорного перцю.
- Не готуйте таку приправу в великих кількостях, так як мелений перець при тривалому зберіганні втрачає свій аромат.
- У приправу лимонний перець можна додати також сушені і мелені цибулю з часником.