Московський салат – ситна, соковита і яскрава закуска, інгредієнти якої кожна господиня може варіювати на свій розсуд. Пропоную зупинити свій вибір на класичному варіанті, в який включені помідори і копчена ковбаса.
Коли мова заходить про салатах, то я готова експериментувати, шукати, пробувати і знаходити той варіант, який задовольнить не тільки мене, а й усіх моїх родичів. Кожен, хто приходить в мій будинок, повинен бути нагодований смачно і ситно. Салат «Московський», приготований за класичним рецептом з додаванням помідорів і копченої ковбаси, завжди мені в цьому допомагає.
Сподіваюся, моя докладна покрокова інструкція стане для вас корисною. А продукти для страви без праці можна знайти в найближчому супермаркеті. Якщо ви ще не включили цей салат в своє меню, то не пропустіть таку можливість.
Складові:
- копчена ковбаса – 200 г
- стиглі свіжі томати – 200 г
- ріпчаста цибуля – 100 г
- курячі яйця – 1-2 шт.
- трохи зелені для декору
- майонез – 150 г.
Спосіб приготування
Томати нарізаю великими квадратиками, щоб в салаті вони добре відчувалися і було видно. Можна навіть залишити насіння, щоб салат вийшов соковитим.
Ковбасу використовую ароматну копчену і нарізаю її також квадратиками. Ось стаття про правильному зберіганні ковбаси.
Ріпчасту цибулю на відміну від інших компонентів шаткую більш дрібно. Дрібно нарізану цибулю додасть салату легку гостроту і додасть страві пікантності і свіжості.
Курячі яйця відварюю до стану твердого жовтка протягом 8-ми хвилинок. Потім чищу від шкарлупок і нарізаю подібним розміром, як і всі інші продукти.
Всі інгредієнти перемішую в одній глибокій посуді.
Заправляю салат майонезом. Якщо є бажання використовувати сметану, про з’єднайте її наполовину з майонезом і у вас вийде чудовий соус для салату.
Все ретельно розмішую, щоб салат не вийшов сухим. Навіть можна залишити салат просочуватися хвилин на 15. За цей час томати і цибулю віддадуть свій сік і страва стане ще смачніше.
Розкладаю салат в порційні тарілочки і декоріруюветочкой петрушки. Петрушка не тільки служить декором, але і поєднується з ковбаскою і свіжими овочами.
- Пригощайте всіх гостей таким салатом і будьте впевнені, що вони його оцінять по достоїнству. Тільки пам’ятайте, що такий салат варто готувати перед приходом гостей, так як тривале зберігання змінить, а може і зіпсує смак страви. А в іншому салат просто чудовий і дуже швидкий в приготуванні, що буде зручно для кожної господині.
Господині на замітку:
- В Московський салат господині іноді додають шматочки картоплі, сиру, а копчену ковбасу замінюють вареної або відварною м’ясним філе.