Рецепт домашнього сиру, зробленого з кефіру, напевно зацікавить господинь завдяки простоті приготування і відмінного результату. А щоб внести в просте блюдо нові смакові відтінки, ми додамо кріп, гіркий перець і соєвий соус.
Всі звикли, що застосування соєвого соусу в кулінарії зазвичай обмежується використанням в маринадах, в заправках до салатів, в соусах. Але ми не шукаємо простих шляхів. Чому б не пофантазувати і не застосувати соєвий соус в новій області – в сироварінні? Сказано зроблено. Я вирушила варити сир з соєвим соусом, кропом і гірким перцем і не пошкодувала, рекомендую і Вам! Сир вийшов дуже смачним, приємного ніжного жовтого кольору, з червоними і зеленими вкрапленнями, з легкої гостротою, яку пом’якшив вершковий відтінок. Те, що потрібно для справжніх гурманів!
Складові:
- молоко (будь-якої жирності) – 700 мл
- кефір – 500 мл
- соєвий соус – 4 ст. л.
- яйце куряче – 1 шт.
- зелень кропу – ½ невеликого пучка
- пластівці гіркого червоного перцю – 1 ч. л.
- чорний мелений перець – ¼ ч. л.
- куркума мелена – 1/6 ч. л.
приготування
- У глибоку чашку налити кефір, розбити яйце і влити соєвий соус, добре розмішати вінчиком.
- Кріп помити, обсушити кухонним рушником, дрібно порізати.
- Пластівці гіркого червоного перцю подрібнити.
- Молоко влити в каструлю, довести до кипіння, тонкою цівкою ввести для кефіру яєчну суміш з додаванням соєвого соусу, весь час помішуючи. Варити на повільному вогні, поки не почне відділятися сироватка, близько 5 хвилин.
- Друшляк вистелити марлею, перелити отриману сирну масу. Коли сироватка стече, отриманий сир перекласти в чашку, додати дрібно порізану зелень кропу, подрібнені пластівці гіркого червоного перцю, чорний мелений перець, мелену куркуму, добре перемішати до однорідності маси.
- Приготувати дві марлі в два шари, на які перекласти приготовлену сирну масу, розділивши порівну, щільно стягнути отриманий сир.
- Сир, стягнутий в марлі, укласти в чашку, накрити тарілкою, придавити сир вантажем і прибрати в холодильник на ніч, на 10-12 годин.
- Залишилося розгорнути сир, нарізати скибочками і насолоджуватися!
Господині на замітку:
- краще використовувати для приготування сиру домашнє яйце;
- отриману сироватку ні в якому разі не виливайте, використовуйте її для випічки млинців або хліба на сироватці;
- якщо Вам не вистачає солоності соєвого соусу, то додайте сіль за смаком.