Курка в лаваші запечена з картоплею, яку я спробувала вперше у сестри в гостях, здивувала відразу – це було дуже смачно і апетитно. А який запах! Виявилося, що і готувати її легко.
Курку і картоплю можна приготувати різними способами – поєднання ідеальне, тобто завжди виходить смачно. Взяти хоча б курку з картоплею, запечені в рукаві. Всім домашнім останнім часом подобаються ці продукти запечені в конвертиках з лаваша.
Для цього знадобляться тонкі вірменські лаваші. М’ясо виходить дуже соковитим, а картопля – неймовірно м’яким. А найсмачніше в цій страві – це нижній шар лаваша, який просочений усіма соками. Таке блюдо зможе приготувати будь-яка господиня, і тим самим порадувати і нагодувати своїх гостей за столом.
Складові:
- курка (курча) – 700-800 г
- цибуля – 3 шт.
- картопля – 600-800 г
- морква з баклажанами по-корейськи за бажанням – 200 г
- суміш мелених перців – щіпка
- сіль – 1-2 ч. л.
- рослинне або розтоплене вершкове масло – 70 мл
- тонкий лаваш – 3-4 шт.
- гострий перець і петрушка – за смаком.
Як приготувати
Використовувати краще молоду курку. Бажано, щоб птах була з бройлерних порід. Обробити курчати на порційні шматочки. Якщо не бажаєте, щоб м’ясо було з кісточками, виріжте їх. Можна, просто взяти куряче філе.
Для соковитості і приємного смаку замаринуйте курку. Для цього перекладіть м’ясо в глибоку ємність і додайте до нього подрібнений на тертці або ж в комбайні ріпчасту цибулю.
Тепер посипте все сіллю і сумішшю мелених перців, перемішайте руками. Для пікантності додайте корейську моркву або суміш баклажанів і морквини по-корейськи. Налийте рослинне або розтоплене вершкове масло до м’яса і перемішайте.
Поки маринується курка, Очистіть і наріжте на невеликі кубики картоплю, промийте у воді.
Включайте духовку нагріватися на 190 градусів. Готуватися курка буде в тонкому лаваші. Обов’язково використовуйте свіжий лаваш, інакше при формуванні конвертиків він порветься. Відірвіть прямокутний лист фольги. Розмір цього листа повинен вийти більше ніж пласт лаваша. Розріжте лаваш на 2 частини і покладіть одну з них на фольгу, попередньо змащену маслом.
Покладіть трохи картоплі з куркою і акуратно звертайте лаваш конвертиком. Далі щільно загорніть фольгою.
Сформовані з фольги згортки перекладіть одним шаром на деко. Запікається така курка з картоплею близько 40-50 хвилин.
Готову страву залиште в вимкненій духовці на 10-20 хвилин і потім можна подавати на стіл. На тарілку кладіть згорток, і нехай кожен відкриє його сам.
Рекомендую ставити на загальний стіл піалу з нарізаною петрушкою, щоб можна було посипати курку з картоплею.
Не зайвими будуть за столом і різні овочі, салати. Відмінно доповнять пригощання зроблені власноруч соуси, наприклад, смачний сметанний соус з прованськими травами.
Автор: Ельба