Раніше приготування домашніх паштетів вимагало від господинь терпіння і вправності. Зараз завдяки блендерам зробити апетитну закуску зовсім нескладно.
Смачний паштет з курячої печінки з грибами і сиром – відмінний спосіб урізноманітнити сніданки і перекушування. Саме куряча печінка є найбільш вдалим варіантом для приготування паштетів. Якщо ж використовується свиняча або яловича печінка, попередньо її необхідно вимочити в молоці.
Доповнюємо цей субпродукт завжди відповідним до нього поєднанням – гриби і сир. Підійдуть печериці, гливи, білі гриби, маслюки, більш насичений аромат додадуть сушені гриби. Обов’язково додаємо традиційний набір овочів – цибуля, морква, селера. А ось в прянощах незамінний чебрець, він розкриває смак всіх інгредієнтів в повній силі, надаючи більшої насиченості і аромату. Можете порівняти цей варіант зі звичайним паштетом з курячої печінки.
Складові:
- печінка куряча – 320 г
- печериці – 150-170 г
- сир твердий – 80-100 г
- морква – 1 шт.
- цибуля ріпчаста – 1 шт.
- селера стебловий – ½ частина
- масло рослинне – 30 г
- масло вершкове – 80 г
- чебрець – 6-8 гілочок
- сіль, перець – за смаком.
Процес приготування:
Лук, селера і моркву очистіть, вимийте під прохолодною водою, просушіть. Наріжте невеликими шматочками.
На невеликій кількості рослинного масла в заздалегідь прогрітій сковороді пасеруйте 5-6 хвилин овочеве асорті з декількома гілочками ароматного чебрецю.
З печериць зніміть тонкий верхній шар. Ось рекомендації з чищення печериць http://na-vilke.ru/kak-chistit-shampinony.html. Гриби наріжте невеликими пластинами, перекладіть їх до овочів.
Після додавайте в сковороду шматочки ніжної печінки. Її потрібно заздалегідь промити під холодною водою, просушити рушником. Видаліть непотрібні пленочки. Обсмажте все інгредієнти, трохи збільшивши вогонь, буквально 10-12 хвилин.
Поки овочі з печінкою і грибами готуються, натріть на дрібній тертці твердий сир.
Обсмажену масу зі сковороди перекладіть в чашу блендера з металевою насадкою «ніж». Обов’язково видаліть гілочки чебрецю, вони вже не потрібні.
Подрібніть вміст блендера протягом 2 хвилин до стану дрібнозернистої або однорідної маси.
Перекладіть в зручну миску, додайте стружку твердого сиру. Можна також додати улюблену зелень, спеції. Перемішайте все.
У невеликій сковороді або сотейнику розтопіть потрібну кількість гарного вершкового масла.
Перекладіть готовий паштет в красиву ємність для подачі, розрівняйте паштет силіконової лопаткою.
Поверх паштету влийте вершкове масло.
Надішліть його на полицю холодильника на 30-35 хвилин до повного застигання масла. Приємного вам апетиту!
- Подавати можна, прикрасивши калиною або журавлиною.
Автор: Alena2018