У далекоглядної господині завжди є в запасі пара баночок шпрот, оливки і т.д. З такого продуктового резерву завжди можна швидко приготувати щось для несподіваних гостей, наприклад, яйця фаршировані шпротами.
Якщо ви хочете приготувати швидку, смачну і яскраву закуску на святковий стіл – просто нафаршіруйте яйця. Фаршировані яйця, а точніше – їх половинки, чудово поєднуватимуться з будь-якими м’ясними, рибними або овочевими стравами. Чим тільки їх не наповнюють: грибами, червоною ікрою, оселедцем і т.д., але соковитіше за все така закуска виходить зі шпротами.
Чи не виливайте масло з консервів, а додайте його до жовтків в начинку – воно замінить майонез.
Фаршировані яйця – це відмінне самостійне блюдо, яке можна приготувати і подати за 15 хвилин.
Складові:
- відварні курячі яйця – 4 шт.
- шпроти – 100 г
- маслини без кісточок
- зелень для прикраси.
Спосіб приготування:
- Шпроти помістіть в глибоку ємність і як слід розімніть виделкою, щоб вийшла практично однорідна маса. Можна скористатися і шпротним паштетом, але він далеко не такий смачний, як порційні рибки, розім’яті в пюре.
- З відварених курячих яєць зчистіть шкаралупу. Промийте їх у воді, виключаючи попадання шкаралупи в блюдо, і розріжте навпіл по горизонталі, щоб вийшли човники.
- Акуратно вийміть з яєчних половинок жовтки і відправте їх в тарілку до шпротному масі. Перемнние між собою, додаючи шпротному масло замість майонезу. За бажанням можете посолити, якщо консерви виявляться не надто солоними на смак.
- Наповніть за допомогою чайної ложечки підготовленої начинкою яєчні половинки, надаючи їй округлу форму.
- Додайте на кожній половинці маслину без кісточки і прикрасьте гілочкою кропу або листочком петрушки. Можете прикрасити закуску і тушками шпрот, виклавши їх прямо на начинку. Дайте страві охолонути протягом 15-30 хвилин.
- Подавайте фаршировані яйця до столу. Якщо ви готували страву заздалегідь, то обов’язково помістіть його в холодильник до подачі на стіл. Приємного вам апетиту!