Іноді так хочеться побалувати себе солоденьким, причому не простим печивом і пряниками, а чимось вишуканим і незвичайним. Кокосові цукерки в шоколаді спокушають одним тільки зовнішнім виглядом, а коли скуштуєте невеликий шматочок, ви зрозумієте, що стали назавжди шанувальником ласощі. Неймовірно, але така тверда кокосова стружка в процесі приготування може стати м’якою, ще більш ароматною і ніжною в з’єднанні з молочним смаком згущеного молока і шоколаду. Цей десерт вам напевно нагадає відомі цукерки «Баунті» або «Рафаелло», але в більш досконалому і неперевершеному варіанті. Вашим близьким, а особливо дітям, обов’язково сподобається це розкішне ласощі, здатне подарувати справжнє задоволення і навіть поліпшити настрій. Для приготування цукерок з кокосовою начинкою не потрібно особливих умінь, а всі необхідні інгредієнти цілком доступні.
Складові:
- кокосова стружка – 300 г
- згущене молоко – 1 банка
- шоколад – 1 плитка
- агар-агар (або желатин) – 1 ч. ложка.
Спосіб приготування
- Відміряйте потрібну кількість кокосової стружки і з’єднайте її з однією банкою згущеного молока. Можна не тільки купити готовий продукт, а й заготовити кокосову стружку власноруч з кокоса.
- Добре перемішайте і відправте на плиту. На повільному вогні доведіть суміш до кипіння. Кипіти як вода в’язка маса, звичайно ж, не буде. Вона буде «пихкати», так як суміш виходить досить густа. Варити її потрібно до тих пір, поки вона не почне міняти колір на кремово-бежевий. У вас піде приблизно 10-15 хвилин. Солодка молочно-кокосова суміш дуже швидко може пригоріти, тому помішувати її потрібно постійно. При бажанні можна кип’ятити суміш на водяній бані. Тоді вона не підгоратиме, однак і часу на варіння піде набагато більше. Тепер пора додати в майбутні цукерки желирующий компонент. Ми вдамося до допомоги агар-агар, так як він дуже простий у використанні і його желюючий властивості перевершують властивості желатину. Якщо у вас немає агар-агар, тоді використовуйте желатин. Інструкцію до нього читайте на його упаковці. Зверніть увагу, що желатину потрібно класти більше, ніж одну чайну ложку. Отже, до половини склянки води додайте одну чайну ложку агар-агар і добре перемішайте.
- Надішліть отриману суміш на плиту і доведіть до кипіння. На той час агар-агар повністю розчиниться і, можливо, вже почне схоплюватися. Перелийте цю суміш (можна в гарячому вигляді) до решти інгредієнтів. Добре перемішайте.
- Усе. Кокосові цукерки майже готові. Залишилося тільки сформувати їх. Дайте солодкої суміші трохи охолонути і починайте ліпити цукерки. Вони можуть бути круглі або будь-який інший форми, якщо ви придумаєте, як їх втілити. Можливе використання силіконових форм для цукерок. До речі, можна провести жартівливий експеримент: помістіть всередину однієї цукерки сюрприз (наприклад, шматочок горіха, цукатів, шоколаду). Це буде щаслива цукерка. Кому вона попадеться, тому обов’язково пощастить.
- Плитку шоколаду поламайте на шматочки і розтопіть їх на водяній бані. За допомогою кондитерської пензлика змастити кожну цукерку шоколадом. Відправте їх в холодильник для швидкого застигання.
- Цукерки готові. Можна подавати їх до столу як десерт. Вам і вашим близьким обов’язково сподобається тонкий смак цукерок, ніжність і аромат. Приємного чаювання!
Господині на замітку:
- Якщо у вас немає шоколадної плитки, кульки цукерок з кокосової стружки можна обваляти в сухому какао порошку, в вафельної або горіховою крихті.
- Солодка кокосова начинка буде духмяний і смачний, якщо в неї після охолодження додати 2-3 столові ложки коньяку.
- Можна зробити цукерки різного кольору: частина кульок обмазати білим шоколадом, а частина – темним. Є й інший варіант: цукерки, покриті темним шоколадом, полийте довільно цівкою розтопленого білого шоколаду і навпаки. Десерт вийде з незвичайним мармуровим візерунком.