На Великдень прийнято пекти паски та фарбувати яйця, адже вони є головними атрибутами цього свята. А в якості десерту можна приготувати шоколадне яйце з сюрпризом, яке не залишиться непоміченим, особливо з боку дітей. Звичайно, на приготування такого яйця піде чимало часу, але заради здивованих і радісних дитячих очей, варто трохи попрацювати.
Складові:
- темний шоколад – 100 г
- желатин – 10 г
- білий шоколад – 100 г
- вершки (33-35%) – 250 мл
- ванільна есенція
а також:
- форми у вигляді яєчних половинок
- маленька пензлик.
приготування
- Темний шоколад розтопити на водяній бані, попередньо подрібнивши на шматочки.
- За допомогою пензлика нанести на стінки формочок шар розтопленого шоколаду. Помістити в морозильну камеру на 3-5 хвилин. Процедуру нанесення шоколаду повторити ще 1-2 рази. Прибрати в морозилку до повного затвердіння шоколадного шару, який повинен бути не менше 3-4мм.
- Желатин замочити в 50 мл вершків. На водяній бані довести до однорідної маси.
- Білий шоколад поламати на дрібні шматки. Додати 100мл вершків. Розтопити на водяній бані.
- Влити в розтоплений білий шоколад желатин з вершками. Суміш ретельно перемішати. Прибрати в холодильник на 3-4 години, накривши харчовою плівкою.
- Через деякий час, шоколадну масу збити віночком (можна міксером або просто ложкою).
- В окремому посуді збити міксером інші вершки (100 мл) до стійкої маси. Невеликими порціями додати в шоколадно – желейну масу і ретельно перемішати.
- Додати за смаком ванільну (або іншу) есенцію і знову добре перемішати вміст.
- Обережно витягти шоколадні «яєчні половинки» з форм. Заповнити вершково-шоколадною масою і поставити в холодильник на 40-50 хвилин.
- З’єднати попарно шоколадні заготовки з кремом, утворюючи цілісне яйце. Маленькій пензликом закріпити місце з’єднання розтопленим темним шоколадом. Цю процедуру потрібно проробити якомога акуратніше. Шоколадне яйце з сюрпризом готове.