В овочевий сезон буде дуже актуально приготувати чудові оладки на основі кольорової капусти. Блюдо це легке, поживна і корисна.
Оладки, приготовані за даним рецептом, виходять ніжними і соковитими, а головне – зберігають в чистому вигляді смакові якості цвітної капусти. Обов’язково до страви слід подати кінзу, яка дуже вдало доповнює смак. Спробуйте – вам напевно сподобається таке нестандартне поєднання продуктів. Незвично і дуже апетитно!
Капустяні оладки можуть стати солістом блюдом на вашому обіді, або непоганим доповненням до м’яса, риби, відвареної картоплі, пасті. Гарні оладки, як в гарячому, так і в охолодженому вигляді.
Складові:
- кольорова капуста – 1 качан
- яйце – 2 шт.
- молоко – 4 ст.л.
- хлібний м’якуш – 0,5 склянки
- пшеничне борошно – 2 ст. л.
- сіль – 0,5 ч.л.
- суміш мелених перців – 2 щіпки
- рослинне масло – 200 мл
- кінза – 1 пучок.
Спосіб приготування
- Розігріваємо духовку до максимальної температури. Цвітну капусту моєму, щоб видалити пісок та інші забруднення, після чого ділимо на суцвіття і розкладаємо в один рівний шар на деко, зверху злегка скроплюємо рослинним маслом без запаху.
- Відправляємо деко в духовку на 20 хвилин – в середині випічки перевертаємо капусту один раз, щоб забезпечити більш рівномірну прожарювання.
- Даємо суцвіттям трохи охолонути і висипаємо їх у контейнер блендера (або в кухонний комбайн).
- Подрібнюємо кольорову капусту – не дуже дрібно, помел повинен бути грубим.
- Перекладаємо подрібнену суміш в глибоку миску, додаємо хлібний м’якуш, вбиваємо пару великих яєць, борошно, молоко, спеції і 0,5 чайної ложки солі (без верху).
- Ретельно перемішуємо, щоб вийшов однорідний фарш – суміш повинна вийти нерідких, добре тримати форму і не липнути до рук. Якщо капустяний фарш вийшов недостатньо густим, його слід прикрити харчовою плівкою і поставити на 30 хвилин в холодильник, щоб м’якуш ввібрав зайву вологу.
- Зачерпує по 2 столові ложки капустяної суміші в долоні і формуємо невеликі коржі – не надто товсті, щоб вони як слід, присмажився. Відразу ж смажимо оладки в сильно розігрітій олії.
- Смажимо протягом 2-3 хвилин на середньому вогні, не прикриваючи сковороду кришкою, до золотисто-коричневого кольору. Акуратно перевертаємо оладки і смажимо ще 2-3 хвилини з протилежного боку.
- Викладаємо готову страву на паперові рушники, щоб прибрати зайвий жир.
- Подаємо оладки з цвітної капусти, присипавши їх кінзою, з легким несолодким йогуртом, сметаною або вершковим соусом. Страву можна доповнити свіжим лимоном.
Господині на замітку:
- При бажанні в тісто можна додати 1 зубчик часнику, пропустивши його через прес.
- Для поліпшення смаку в тісто можна додати 70 г тертого твердого сиру, жменя подрібнених відварених грибів, 200 г м’ясного фаршу.
- Для приготування капустяних оладок можна використовувати як свіжий овоч, так і заморожені суцвіття.
Автор: Наталія Олендра