Класична рецептура «Мімози» передбачає використання консервованої скумбрії. Але варіантів страви настільки багато, що і риба виходить кожен раз особливою. Тим більше, якщо замість консервів, додати копчений продукт. Рецепт салат мімоза з рибної консерви скумбрії не відніме багато вашого часу, а страва сподобається вам і вашій родині. Ви також можете спробувати цікавий рецепт приготування мімози з сайра.
Салат мімоза з скумбрією рецепт
Використання копченої риби робить салат мімоза з сиром і морквою дивно ароматним і апетитним. Завдяки запаху, блюдо ніколи не залишається без уваги. Вишукана і оригінальна, але все ж в класичному обрамленні, закуска сподобається всім без винятку.
Що потрібно для салату мімоза:
- 200 гр. копченої скумбрії;
- 3 яйця;
- 150 гр. будь-якого сиру твердих сортів;
- 2 картоплини;
- 1 морквина;
- 100 гр. майонезу;
- 3 салатних листа;
- 50 гр. зелені.
Салат мімоза з консервою рецепт:
- Добре помити і відварити в різних сотейниках картопля, морква і яйця.
- Готові овочі очистити і нарізати крихітними шматочками.
- Яйця очистити від шкаралупи. Білок відокремити від жовтка і натерти в різні тарілки.
- Натерти сир.
- Салатні листя помити, викласти на дно блюда.
- Зелень сполоснути, дрібно нарубати.
- Рибу дістати з банки, прибрати кістки і розім’яти філе виделкою.
- На салатних листках почнемо формувати салат, кожен з шарів змащуючи майонезом.
- Першим викладемо білок, а слідом за ним рубаний лук.
- Додамо шар картоплі і рибу.
- Далі необхідно рівномірно розподілити морква і сир.
- Шари якісно трамбуються.
- Залишається салат прикрасити яєчними жовтками і зеленню.
- Перед подачею бажано охолодити блюдо.
Ми також радимо вам приготувати для прикраси вашого столу мімозу з тунцем.
Як приготувати салат мімоза з консервою
Ось він – класичний рецепт тієї самої «Мімози», без якої просто не обійтися не в новорічну ніч, ні на будь-якому іншому торжестві. Той самий, звичний і святковий салат, полюбився всім.
Будуть потрібні:
- 2 картоплини;
- 100 гр. майонезу;
- 2 яйця;
- 1 банка консервів скумбрії;
- 2 морквини;
- 1 цибулина.
Простий рецепт салату мімоза з консервою:
- Картоплю і моркву помити і відварити в мундирі.
- В окремому посуді відварити яйця.
- Овочі та яйця остудити, почистити. Білки відокремити від жовтків.
- Лук очистити від лушпиння, після чого мініатюрними шматочками нарізати і залити окропом на п’ятнадцять хвилин. Після воду потрібно злити, а масу віджати руками.
- Картопля, яєчні жовтки і білки, морква – все необхідно подрібнити на тертці.
- Скумбрію витягти з банки, відокремити від кісточок і розім’яти виделкою.
- Саме риба буде першим шаром майбутнього салату. Її необхідно рівномірно розподілити по страві і змастити майонезом.
- Тепер викладемо картопля і смажена майонезом.
- Далі слід рівномірно розподілити подрібнені білки і знову додати соус.
- Викладемо цибулю і моркву, смажена майонезом.
- На завершення додамо шар жовтків. Бажано, щоб вони повністю сховали майонез.
- Залишається на годину помістити салат в холодильник і можна сміливо подавати на стіл.
Рекомендуємо спробувати також рецептуру приготування мімози з горбушей.
Салат мімоза з консервами і сиром
Саме завдяки додаванню сиру, мімоза виходить більш поживною і вишуканою. Салат набуває навіть якусь легкість.
Можливо вам припаде до смаку рецепт мімози від кулінарів.
Будуть потрібні:
- 1 банка консервів скумбрії;
- 4 яйця;
- 2 картоплини;
- 100 гр. майонезу;
- 70 гр. сиру твердого будь-якого;
- 1 цибулина.
Салат мімоза класичний з сиром:
- Помити і відварити картоплю в мундирі, потім позбавити від шкірки, натерти на тертці.
- Зварити яйця до твердого жовтка, остудити, очистити і розділити на білки і жовтки.
- З консервів злити всю рідину, видалити кісточки, а філе розім’яти виделкою.
- Подрібнену рибу змішати з парою ложок майонезу.
- Лук очистити від лушпиння, нарізати кубиками і хвилин на п’ятнадцять залити окропом. Після закінчення часу воду злити, а масу добре віджати.
- Тепер необхідно сформувати сам салат. Для цього на блюдо першим шаром викладаємо картоплю, змащуємо майонезом.
- Наступним додамо лук, який теж необхідно змастити.
- Після лука рівномірно присипаючи салат тертим сиром.
- Додамо рибний шар і змажемо його соусом.
- На завершення прикрасимо жовтками і при бажанні зеленню.
- «Мімоза» переміщається в холодильник хоча б на годинку, щоб здійснилася повноцінна просочення шарів.
Наші читачі також готують цікавий і смачний салат мімоза з лососем.
Листковий салат мімоза
Це ще один цікавий варіант салату з додаванням копченої скумбрії. Дивний смак і неперевершений аромат, який підкреслюється таким компонентом, як рис.
Будуть потрібні:
- 50 гр. рису;
- 150 гр. копченої скумбрії;
- 2 яйця;
- 1 Морковина;
- 1 цибулина;
- 100 гр. майонезу.
Мімоза готуємо будинку:
- Морква необхідно помити і відварити в мундирі, після чого остудити, почистити і натерти на тертці.
- Лук очистити від лушпиння, нарізати дрібними кубиками.
- Рибу перекласти на тарілку, витягти всі кісточки. Подрібнити філе ножем на дрібні шматочки.
- Яйця відварити, остудити, очистити. Жовток і білок відокремити один від одного, після чого на тертці натерти.
- Рис відварити і промити холодною водою. Така процедура зробить його розсипчастим.
- Починається процес формування самого салату. Першим компонентом додамо рис.
- Рисовий шар змастити майонезом.
- Слідом викладемо рибу і цибулю, які також потрібно промазати майонезом.
- Далі додамо моркву і соус.
- Розподілимо білки і відразу ж жовток.
- Якщо ви готуєте салат з нагоди свята, то можна додатково прикрасити його зеленню, овочами або яйцями.
- Залишається справа за малим, почекати пару годинок, поки блюдо настоїться в холодильнику.
Як приготувати салат мімозу з консервів
Далеко не завжди є можливість придбати твердий сир, і інші складові класичної мімози. Але цей рецепт виявиться всім по кишені. Смак ж при цьому салат має приголомшливий.
Будуть потрібні:
- 1 баночка консервів скумбрії;
- 3 яйця;
- 2 плавлених сирка;
- 100 гр. майонезу;
- 25 гр. зелені цибулі.
Як робити мімозу салат з консервою:
- Консерви витягти з банки, рідина злити і прибрати всі кісточки. Філе подрібнити виделкою.
- Викласти рибу на дно салатник, змастити майонезом.
- Яйця відварити, після чого очистити від шкаралупи і розібрати на жовтки і білки. Білки нарубати ножем і рівномірно розподілити в салаті, додати соус.
- Лук обполоснути, нарізати і посипати зеленою шаром білки.
- Плавлений сир краще заморозити перед додаванням в блюдо, а натирати слід прямо в закуску. Тільки подрібнений таким чином продукт не злипнеться в єдиний клубок, а рівномірно розподілитися по поверхні салату.
- Додати майонез.
- Додати яєчні жовтки і при бажанні прикрасити зеленню.
- Залишається на пів годинки блюдо помістити в холодильник і можна подавати на стіл.
Порада: салат можна готувати як в одній страві, так і подавати порційно. Серед найпростіших способів індивідуальної сервіровки можна відзначити склянки. Закуска викладається в них в зворотній послідовності, а перед подачею посуд перевертається і кулінарне диво переміщається на тарілку. Все дуже просто, а виглядає особливо ефектно.
Скумбрія – це та риба, без якої важко уявити собі мімозу. Але мало кому відомо про всілякі варіанти страви, в яких навіть прості інгредієнти здаються чимось незвичайним і дивно смачним. Салат мімоза з рисом і консервою – вже не просто класика, а можливість здивувати і себе, і близьких.