Вже давно без крабового не обходиться жодне застілля, що вже говорити про настільки яскраву подію, як Новий рік. Саме в святкову ніч хочеться побалувати себе і близьких всілякими шедеврами. Навіть крабовий неодмінно повинен бути особливим, більш яскравим і незвичайним. Як приготувати салат з крабових паличок для Новорічного свята – ми розповімо вам в цій статті.
Як робити крабовий салат – рецепт
Неймовірно смачний салатик. Та й готується буквально за кілька хвилин. Дуже зручно, при тому що напередодні Новорічної ночі катастрофічно не вистачає часу, щоб приготувати все, що задумано.
Які інгредієнти потрібні для крабового салату:
- 1 баночка кукурудзи, консервованої;
- 1 пакетик сухариків;
- 300 гр. крабових паличок;
- 100 гр. майонезу.
Як приготувати салат крабові палички:
- Крабові палички розморозити, позбавити від плівки і нарізати кубиками.
- Банку з кукурудзою відкрити, відкинути вміст на друшляк і дочекатися поки стече рідина.
- Сухарики витягти з упаковки.
- Всі компоненти викласти в салатник і перемішати.
- На завершальному етапі додати майонез, сіль, спеції і знову перемішати.
Важливо! Майонез додавати в салатну заготовку слід лише за кілька хвилин до подачі на стіл. Якщо це зробити раніше, то сухарики перетворяться в малоприємну на вигляд і на смак кашку, а саме блюдо буде зіпсовано.
Для своїх читачів ми приготували і інші ідеї салатів для свята, наприклад, крабовий з креветками або гранатовий браслет з чорносливом і куркою.
Крабовий салат готуємо з рисом
Природним є бажання перетворити свято в казку, при чому не тільки для дітей, адже всім нам властиво вірити в диво. Ось цей крабовий і виглядає чарівно, і на смак просто ідеальний, дарує не тільки відчуття урочистості, а й надає загадковості.
Салат крабовий – інгредієнти, рецепт:
- 300 гр. крабових паличок;
- 120 гр. рису;
- 200 гр. кукурудзи;
- 4 яйця;
- 100 гр. йогурту;
- 1/4 ч. Л. солі;
- 1/4 ч. Л. суміші перців.
Крабовий салат – звичайний рецепт:
- Рис добре промити, відварити в зовсім трохи підсоленій воді. Після приготування продукт обов’язково слід промити, за рахунок цього він стане розсипчастим і не буде склеюватися.
- Яйця відварити, охолодити, почистити від шкаралупи і нарізати кубиками.
- Палички в необхідно розморозити, при чому заливати їх водою або ж використовувати з цією метою мікрохвильову піч вкрай не рекомендується. Процес цей повинен проходити природно. Лише максимально теплими вони нарізаються на кубики.
- З баночки з кукурудзою зливається вся рідина, після чого самі зерна перекладаються в ємність до решти інгредієнтів.
- Туди ж висипається і остиглий рис, і суміш перців.
- Залишається додати сіль, заправити йогуртом і перемішати.
Ви також можете прикрасити свій святковий стіл і іншими, не менш цікавими і смачними салатами, наприклад, крабовим для торжества або оригінальним крабовим з китайською капустою.
Салат крабовий – покроковий рецепт з печерицями
Така варіація страви виходить особливо актуальною в настільки радісне торжество. Ніжні крабові палички дивовижно поєднуються з грибами, а зелений горошок чудово підкреслює досконалість композиції.
Склад салату з крабових паличок:
- 300 гр. свіжих печериць;
-
240 гр. крабових паличок; - 200 гр. горошку, консервованого;
- 100 гр. майонезу;
- 1/4 ч. Л. солі;
- 1/4 ч. Л. перцю;
- Гриби промити, перебрати і очистити. Лише після цього дрібно нарізати і підсмажити на сковороді з додаванням олії. Якщо ви віддаєте перевагу низькокалорійні страви, то печериці можна відварити в підсоленій воді зі спеціями.
- З баночки з горошком злити вміст на друшляк і дочекатися поки стече маринад.
- Крабові палички розморозити, очистити від плівки і нарізати шматочками.
- Всі продукти зсипати в один салатник, посолити і заправити майонезом.
- Перемішати і подавати гостям.
- 200 гр. паличок крабових;
- 150 гр. рису;
- 1 цибулина;
- 200 гр. кукурудзи консервованої;
- 2 яйця;
- 2 огірка;
- 1/4 ч. Л. солі;
- 100 гр. майонезу.
- Рис обов’язково промити і відварити. Уже готовим продукт слід промити ще раз, щоб позбутися від клейкості.
- Яйця відварити, остудити і позбавити від шкаралупи. Нарізати кубиками.
- З цибулі зняти лушпиння, нашаткувати.
- Крабові палички потрібно розморозити, позбавити від упаковки і нарізати кубиками.
- Огірочки помити, при необхідності очистити від шкірки і нарізати в розмір в іншими компонентами.
- Кукурудзу відкинути на друшляк і дочекатися поки стече рідина.
- Всі компоненти об’єднати, заправити майонезом, посолити і перемішати.
- 6 яєць;
- 200 гр. паличок крабових;
- 200 гр. сиру;
- 100 гр. чорносливу;
- 50 гр. масла вершкового;
- 50 гр. ядер горіхів;
- 100 гр. майонезу;
- 25 гр. зелені.
- Масло попередньо заморозити.
- Чорнослив промити і залити окропом на 15 хвилин. Порізати сухофрукти смужками.
- Яйця відварити, остудити, позбавити від шкаралупи. Натерти на тертці або дрібно порубати ножем.
- Сир натерти на тертці.
- Крабові палички розморозити і нарізати кубиками.
- Ядра горіхів підсушити на розпеченій сковороді, кілька залишити для прикраси, а решта потовкти в ступці.
- Висипати на блюдо половину яєць, трохи утрамбувати шар і змастити майонезом.
- Потім розподілити половину всього сиру, натерти половину масла.
- Розмістити крабовий шар, змастити соусом і висипати чорнослив і товчені горіхи.
- Знову натерти масло, що залишилося, додати сир і соус.
- Залишками яєць посипати верхівку страви і прикрасити салат ядрами горіхів.
Салат з крабовими паличками:
Рецепт крабових паличок – салат
Ось воно – справжнє диво! Холод, зима, а на столі неймовірно свіже блюдо, як ніби якийсь чарівник або навіть сам Дід Мороз зробив такий подарунок у вигляді глотка річного повітря.
Що кладуть в крабовий салат:
Салат із крабових паличок незвичайний:
Щоб урізноманітнити своє меню, спробуйте приготувати грецький салат з бальзамічним оцтом.
Салат крабовий на Новий рік з чорносливом
Незвичайний, дивний, що ідеально підходить для такого довгоочікуваного свята салат. У ніч, коли кожен чекає змін, блюдо виявиться дуже актуально. Закуска відрізняється і специфічним ароматом і незабутнім смаком, який спростовує всі стандарти.
Що потрібно для крабового салату – інгредієнти:
Етапи готування:
Новорічний крабовий салат, безумовно, повинен відрізнятися від стандартного. Наскільки ж сміливими будуть ці відмінності – залежить виключно від фантазії господині і її кулінарного досвіду. Але явно одне – повсякденним і повсякденним блюдо бути не повинно.