Салати, до складу яких входить печінка тріски, мають масу корисних властивостей. Продукт благотворно впливає на зір, зовнішній вигляд шкіри і волосся, покращує роботу серця. Соняшник з печінкою тріски припаде до смаку вам і вашим гостям, тому можете готувати страву на будь-яке свято.
Соняшник салат з печінкою тріски
Цей варіант соняшнику дуже ситний і корисний. З’ївши всього одну порцію салату з рибними консервами, можна бути впевненими в тому, що почуття голоду не буде вам докучати ще довгий час.
Продукти (на 4 порції):
- Картопля – 150 г;
- 5 яєць;
- Огірки солоні – 90 г;
- Печінка консервована – 240 г;
- Маслини – 110 г;
- Чіпси – 60 г;
- Пір’я зеленої цибулі – 35 г;
- Майонез – 75 мл.
Салат соняшник з печінкою тріски рецепт:
- Помити і відварити картоплю в мундирі, потім остудити і очистити, натерти на тертці. Викласти першим шаром на тарілку. Зверху зовсім небагато полити соком з банки, де знаходиться печінка тріски. Так салат буде соковитим.
- Всі верстви, крім останнього, добре промащувати майонезом.
- Печінка трохи подрібнити, викласти без рідини на картоплю.
- Цибуля зелена помити у воді, нашаткувати дрібно і рівномірно розподілити на всій поверхні салату.
- Солоні огірки нарізати дрібною соломкою, віджати зайвий розсіл, а потім викласти масу в салатник.
- Курячі яйця відварити, остудити, очистити і натерти на тертці прямо в блюдо.
- Маслини витягти з банки, нарізати навпіл кожен плід і прикрасити закуску.
- Дати просочитися страви кілька годин, перед подачею викласти на краю тарілки чіпси з рівними краями.
Салат соняшник з печінки тріски і чорною ікрою
Салат соняшник з печінкою, дуже простий в приготуванні, тому що в складі містить зовсім небагато продуктів. В даному варіанті ми замінимо маслини на чорну ікру.
Склад (з розрахунку на 4 порції):
- Картопля – 140 г;
- Печінка тріски – 100 г;
- Майонез – 85 мл;
- Зелень цибулі – 45 г;
- Картопляні чіпси – 40 г;
- Чорна ікра – 70 г;
- Курячі яйця – 6 штук.
Салат соняшник приготування:
- Картоплю зварити до готовності, остудити, очистити від шкірки, подрібнити на тертці.
- Викласти підготовлену масу в тарілку, змастити шар майонезом. Також соусом необхідно просочувати всі наступні продукти, крім останнього.
- Печінка тріски позбавити від рідини, потім виделкою розім’яти, розподілити другим шаром на картоплю.
- Цибуля зелена обполоснути, нашаткувати і посипати страву.
- Яйця відварити круто, а після очистити від шкірки і відокремити жовтки від білків. Першим шаром натерти білки, а потім жовтки.
- Зверху викласти чорну ікру тонким шаром, рівномірно розподіливши по всій поверхні закуски.
- З боків викласти чіпси.
Салат з печінки тріски соняшник
Соняшник салат з печінкою тріски прекрасно підійде, як для святкового столу, так і повсякденного вечері. Ви можете експериментувати і замінювати деякі продукти зі складу, як наприклад, в цьому рецепті ми додали довгозерний рис замість картоплі.
Інгредієнти (для 4 порцій):
- Печінка риб’яча – 290 г;
- Лук – 90 г;
- Маринований огірок – 120 г;
- Рис довгозерний – 40 г;
- 6 курячих яєць;
- Майонез – 75 мл;
- Маслини – 90 г;
- Чіпси – 30 м
Салат соняшник з печінки тріски з чіпсами рецепт:
- Рис довгозерний і пропарений відварити у великій кількості води, потім промити, викласти на тарілку першим шаром, полити трохи соком від печінки.
- Цибуля ріпчаста очистити від шкірки, нарізати дуже дрібно і покласти на рис, змастити майонезом.
- Розім’яти печінка тріски, покласти третім шаром.
- Натерти солоний огірок, віджати всю рідину, щоб салат не потік. Розподілити по всій поверхні страви, змастити соусом.
- Яйця зварити до готового стану, потім остудити і почистити, натерти на тертці прямо в салат. Зверху намалювати майонезну сіточку.
- Нарізати маслини на дольки, у вигляді зерняток. Укласти на блюдо.
- Чіпси викласти у вигляді листя соняшнику.
Салат з чіпсами соняшник
Листковий салат соняшник виглядає дуже гарно. Ситний салат соняшник – прекрасний варіант для холодної пори року, коли хочеться їсти все калорійне, щоб надовго насититися. Закуска прекрасно підійде в якості святкової страви до новорічного столу.
Продукти, необхідні для приготування 4 порцій:
- Печінка тріски – 280 г;
- Картопля – 190 г;
- 5 яєць;
- Солоні огірки – 130 г;
- Маслини – 60 г;
- Чіпси – 55 г;
- Зелень цибулі – 45 г;
- Майонез – 70 г;
- Сир – 130 г.
Як зробити салат соняшник рецепт:
- Картоплю помити і зварити в мундирі, з додаванням солі, після охолодження зачистити від верхньої шкірки. Подрібнити коренеплід на тертці.
- Яйця відварити круто, після охолодження очистити і натерти на тертці.
- Огірок маринований нарізати соломкою, віджати зайву вологу.
- Цибуля зелена нашаткувати кільцями, попередньо помивши.
- Маслини витягти з банки, порізати кожен плід навпіл.
- Сир подрібнити за допомогою терки.
- Печінка тріски дістати з банки, розім’яти виделкою.
- Сформувати салат з підготовлених продуктів: картопля, печінка тріски, зелена цибуля, огірок, курячі яйця, сир, маслини.
- Кожен шар, крім останнього, змащувати майонезом.
- По краях викласти чіпси у формі квітки.
- Можна прикрасити закуску дрібно рубаною зеленню, черрі або перепелиними яйцями.
Салат соняшник з печінкою тріски і огірком
Даний варіант салату соняшник стане в нагоді тим, у кого мало часу на підготовку, але хочеться здивувати гостей чимось незвичайним.
Склад страви (4 порції):
- 6 яєць;
- Картопля – 220 г;
- Лук (зелений) – 45 г;
- Печінка тріски – 280 г;
- Майонез – 90 г;
- Свіжий огірок – 140 г;
- Чіпси з картоплі – 70 г;
Салат з чіпсами соняшник рецепт по кроках:
- Картоплю помити і зварити в мундирі. Потім остудити і очистити бульби, натерти на тертці.
- Викласти масу в тарілку, змастити майонезом, як і всі наступні шари.
- Яйця відварити, очистити, а потім подрібнити на тертці окремо жовток і білок.
- Зелену цибулю промити під струменем води і нарубати дрібно.
- Свіжий огірок помити, за бажанням зрізати шкірку, нарізати кубиками.
- На картоплю викласти печінку тріски, трохи подрібнивши її виделкою попередньо.
- Слідом посипати зеленою цибулею.
- Додати свіжий огірок.
- Потім рівномірно розподілити по всій поверхні закуски білок, потім – жовток.
- Викласти зверху половинки маслин в круговому порядку, а по краях тарілку прикрасити чіпсами.
- За бажанням можна посипати дрібно рубаною зеленню.
Зовнішній вигляд салату «Соняшник» – це просто шедевр кулінарного мистецтва, тому що не у кожної господині вистачає часу і сил прикрасити закуску, як годиться. Презентабельне блюдо здатне прикрасити будь-яке застілля, порадувати присутніх, а також викликати апетит у гостей.