Суп з вівсяних пластівців і соусних кабачків – це рецепт для міцного здоров’я і краси тіла. Якщо принцип правильного харчування для вас не пустий звук, то геркулесовий суп з овочами – це кращий вибір.
Нерідко можна зіткнутися з людьми, які не їдять картоплю. Причини відсутності цього овоча в меню можуть бути різними. Найчастіше це пов’язано зі здоров’ям. Але іноді просто хочеться легкої їжі без крохмалю і зайвих калорій. В цьому випадку можна приготувати на обід вівсяний суп з кабачками без картоплі.
Її відсутність в цьому першому блюді ніхто може і не виявити. Зате смак і користь даного супу очевидна. Як правило, його краще варити влітку, коли є свіжі овочі. Але можна приготувати і взимку із застосуванням заморожених овочів. Цей суп можна приготувати як на легкому курячому бульйоні, так і на воді. Кому як подобається.
Складові:
- вода або бульйон – 1,2-1,5 л
- вівсяні пластівці – ½ ст.
- кабачок маленький – 1 шт.
- морква – 1 шт.
- цибуля – 1 шт.
- помідор – ½ або 1 шт.
- сіль перець
- масло рослинне
- часник – 2 зуб.
- зелень.
Спосіб приготування
- Ставимо на вогонь воду або бульйон. А поки нарізаємо кубиками кабачок. Якщо він не молодий, потрібно видалити насіння і шкірку. Коли вода закипить, кидаємо в неї кабачок.
- Слідом відправляємо вівсяні пластівці. І той і інший інгредієнт вариться дуже швидко. Накриваємо кришкою і варимо на помірному вогні, стежачи, щоб вівсянка не втік.
- Поки варяться кабачок і пластівці, приготуємо пассеровку. Спочатку кидаємо на гарячу сковороду з рослинним маслом розрізані на дві частини зубчики часнику. Обсмажуємо їх з двох сторін і викидаємо.
- Далі викладаємо в ароматне рослинне масло натерту моркву і нарізану цибулю. Пасеруємо до зміни кольору.
- Нарізаємо кубиками помідор. Можна зняти заздалегідь з нього шкірку, а можна взагалі натерти на тертці. Викладаємо томат в пассеровку. Посипаємо перцем і злегка обсмажуємо все разом.
- Поки готувалася пассеровка, кабачок і вівсянка вже зварилися. Викладаємо овочі в каструлю. Даємо прокипіти ще хвилин п’ять. Не забуваємо посолити.
- Знімаємо готовий вівсяний суп з вогню. Кидаємо рубану зелень і накриваємо кришкою. Нехай блюдо настоїться.
- Подавати суп з вівсянкою найкраще гарячим. Але і в теплому вигляді він теж хороший. Я посипаю прямо в тарілках суп зеленою цибулею і подаю його зі сметаною.
На замітку
- Подібним чином можна готувати супи без картоплі з будь-якими інгредієнтами. Це може бути гречаний, рисовий, сочевичний і інші супи, в які можна додавати овочі за смаком. Якщо замість кабачка покласти в каструлю кольорову капусту або брокколі, вийде теж дуже смачний і корисний суп. Буде дуже смачно, якщо додати рубаний болгарський перець і коріння петрушки.