Ягідно-фруктові компоти – корисні і смачні напої. Ви можете вибирати інгредієнти на свій смак. Наприклад, прибрати з рецепта ті ягоди, які ви не любите і додати ті, від смаку яких в захваті. Наприклад, можна сміливо замінити малину полуницею, чорну смородину червоною смородиною. Або ж просто додати агрус або груші. У будь-якому випадку компот вийде ароматним і смачним. Задоволеними залишаться і дорослі, і діти.
складові
- ожина – 100 г
- малина – 100 г
- смородина чорна – 100 г
- вишня – 100 г
- сливи – 10 шт.,
- яблука – 1 шт.,
- цукор – 100 г.
Рецепт приготування
- Підготуйте ягоди. Разморозьте 10 хвилин або просто помийте і очистіть, якщо ягоди свіжі.
- Поставте каструлю з водою на вогонь. Коли вода закипить, додайте ягоди. І цукор.
- Яблука помийте і наріжте часточками.
- Зливи очистіть від кісточки, помийте і наріжте теж часточками.
- Додайте фрукти в каструлю з компотом і варіть ще 20 хвилин. Потім вимкніть вогонь, остудіть компот, процідіть його і розлийте в зручну посуд (пляшки, графини).