Перепілки – настільки маленькі пташки, що дорослій людині за раз цілком під силу з’їсти 2 штуки, та ще й з гарніром. Тому я готувала відразу 5 перепелів для всієї родини: татові і мамі по 2 штуки, а дитині – одну.
складові
- перепела – 5 штук;
- рослинне масло – 2 столові ложки;
- вершки 35% жирності – 2/3 склянки;
- цибуля ріпчаста – 150 г;
- борошно пшеничне – 1 столова ложка;
- сіль, перець за смаком.
Тушки ощіпанних і потрошіння перепелів вимити, обсушити паперовими рушниками. У сотейнику розігріти олію і обсмажити перепелів з усіх боків до трохи золотистої скоринки. Цибулю дрібно порубати, додати в сотейник, обсмажувати ще 2-3 хвилини. Посолити, поперчити. Залити перепілок вершками і тушкувати під кришкою на повільному вогні 1 годину.
Потім дістати перепелів з сотейник, накрити фольгою, щоб не холоднішими. У вершки, в яких гасилися перепела, додати 1 столову ложку борошна і проварити на повільному вогні протягом 3 хвилин до загустіння соусу. Готовий соус перелити в соусник.
На гарнір можна подати суміш дикого і пропареного рису, прикрасити руколою і помідорами чері.