Реклама на телебаченні і в журналах так розхвалює мультиварку, що тільки рідкісна господиня зараз не має цей девайс на кухні. Чесно скажу, мультиварка з її понад здібностями якось не зацікавила. Але волею долі цей чудо-агрегат з’явився у мене, і після мого короткого ознайомлення з ним довгий час стояв у мене на кухні без діла.
Але ось вчора прийшов день і годину випробування, я вирішила приготувати тушонку з курки в мультиварці. Може і не така погана мультиварка, як я про неї спочатку думала ?! Сказано зроблено! І в результаті – яке смачне і ароматне блюдо! І хоч час приготування довгий, але це того варто. І Вам рекомендую. Вам тільки потрібно підготувати куряче м’ясо, а все інше за Вас зробить чудо-прилад.
Складові:
- курячі стегенця – 3 штуки (близько 1,2 кг)
- цибуля ріпчаста невеликого розміру – 1 штука (близько 40 г)
- лавровий лист – 2 листочка
- чорний перець – горошок – 7-10 штук
- сіль – близько 11/4 чайної ложки.
Рецепт приготування
- Курячі стегенця помити, звільнити від шкірки, так як вважається, що в ній дуже багато холестерину, а він нам ні до чого, і місце скупчення шкідливих речовин.
- Ріпчасту цибулю помити, чистити не треба, тільки, якщо при необхідності видалити брудну або пошкоджену лушпиння, розрізати на дві половинки.
- Очищені курячі стегенця порубати на невеликі шматочки. Відокремлювати м’ясо від кісток не треба. Порубані шматочки курки і ріпчасту цибулю скласти в чисту мультіварочную каструлю. Води доливати не потрібно, так як при гасінні утвориться достатня кількість курячого соку.
- Мультіварочную каструлю з шматочками курки і ріпчастою цибулею поставити в мультиварку. Закрити кришку мультиварки, включити її, виставити режим «Гасіння», час – 4 години.
- Через 2 години гасіння відкрити кришку мультиварки. У мультіварочную каструлю з шматочками курки додати чорний перець – горошком, лавровий лист і сіль, обережно перемішати ложкою для мультиварки. Кількість солі розраховується наступним чином: одна чайна ложка солі на один кілограм м’яса. Закрити кришку мультиварки, яка продовжить гасіння ще 2 години.
- Коли мультиварка просигналить звуковим сигналом, що гасіння закінчилося, не поспішати відкривати кришку мультиварки. Нехай так постоїть хоча б ще 1 годину.
- Вийняти куряче м’ясо з мультіварочной каструлі. Відокремити м’ясо від кісток, зробити це буде дуже просто. Відокремлене м’ясо можна залишити як є, а можна порізати на невеликі шматочки, як я і зробила.
- Шматочки курячого м’яса щільно вкласти в чисті стерилізовані банки, зверху залити через сіточку утворився при гасінні курячим соком. Закрити банки з курячою тушонкою чистими кришками. Банки поставити під ковдру до охолодження вмісту.
- Декілька порад:
- курячу тушонку в мультиварці можна приготувати з інших частин курки, або навіть з цілої курки;
- можна в тушонку додати будь-які інші спеції на Ваш смак.