Такий варіант прикраси підійде практично для будь-якого торта. Це мій перший досвід.
складові
- цукрова мастика червоного і зеленого кольору.
великі квіти
Розкачати мастику товщиною 3 мм. Вирізати формочкою 7 пелюсток. Кінчик зубочистки обтиснути мастикою – це буде серединка квітки. До серединці докласти пелюстка. Кінчик кожної пелюстки змащувати пензликом, змоченою у воді, для кращого зчеплення мастики. Так прикладати кожну пелюстку з захлёстом на половину попереднього пелюстки і загортати навколо зубочистки. Готові бутончики троянд увіткнути в який-небудь предмет, наприклад, в яблуко, і залишити сушитися на добу при кімнатній температурі.
Маленькі бутончики троянд з мастики
Бутончики робляться за аналогією з квітками, тільки композиція спочатку викладається на столі, потім згортається в трубочку.
Розкачати мастику товщиною 3 мм, вирізати формочкою 6-7 гуртків діаметром 2 см. Перший гурток покласти на стіл. Другий гурток покласти на перший з захлёстом, змащуючи водою в місці накладення друг на друга. Аналогічно укласти інші гуртки. Композицію згорнути в трубочку, розрізати ножем по середині. Вийде відразу два бутончика трояндочок.
Зрозуміло пояснила чи ні? Ось, подивіться відео-сюжет для розуміння і легшого сприйняття.
Листочки з мастики
Мастику зеленого кольору розкачати товщиною 3 мм. Формочкою вирізати пелюстки. Зубочисткою, злегка притискаючи, нанести малюнок у вигляді сіточки листа. Викласти листочки на тарілку і залишити сушитися на 24 години.
Залишається тільки приготувати святковий торт і прикрасити його трояндами.