Готувати в мультиварці тушковані блюда – одне задоволення. Для цього навіть вдома не потрібно перебувати. Особливо мені подобаються курячі субпродукти.
Тушковані курячі шлунки в мультиварці можна зробити до будь-якого гарніру. Ідеальне поєднання з картопляним пюре. Приготування дуже просте і практично не вимагає нашої участі.
Цього разу я вирішила замаринувати шлунки як на шашлик. Дала їм «відпочити» ніч в холодильнику і потім почала гасити. Не знаю, чи вплинуло тривале маринування на швидкість приготування, але смак і аромат мені дуже сподобався.
Складові:
- курячі шлунки – 600 г
- цибуля великий – 1 шт.
- приправа для шашлику – 1-2 ст.л.
- сіль
Як приготувати:
- Курячі шлунки необхідно ретельно почистити, видаливши щільну плівку і жир. Вони продаються в двох варіантах – чищення і не чищені. Другий випадок зажадає більше зусиль і часу. Після цього промиваємо під проточною водою. Підготовлені шлуночки поміщаємо в миску. Нарізаємо цибулю півкільцями або як зручно.
- Посипаємо приправою для шашлику і сіллю.
- Ретельно перемішуємо і відправляємо маринуватися в холодильник на кілька годин. У моєму випадку це майже добу. Обов’язково накриваємо миску плівкою, щоб інші продукти в холодильнику не просочилися ароматами.
- Ось так виглядають мариновані шлуночки на наступний день. Запах просто неймовірний!
- Викладаємо все в чашу мультиварки і наливаємо воду. Її кількість регулюємо на свій розсуд. Чим більше води, тим більше підливи вийде в результаті. Можна кинути горошини запашного перцю і лавровий лист. Не зайвою буде і морква. Її просто можете нарізати кружечками або смужками і кинути в чашу. Включаємо режим «Гасіння», встановивши час приготування 2 години.
- Після сигналу про закінчення програми можна відкрити мультиварку і додати роздавлений часник. Але я цього робити не стала, і так вистачає спецій. Шлуночки вийшли дуже ніжні і м’які. Думаю, що вони були готові раніше, тому, скільки згасити, можете вирішити самі, але не менше години.
- Залишається лише подумати, який гарнір буде поданий з тушкованими курячими шлунками. В ідеалі досить салату з свіжих овочів і зелені.
Господині на замітку
- Чистити курячі шлунки зручніше під проточною водою, але заздалегідь краще їх замочити в холодній воді.
- Замість приправи для шашлику можна використовувати приправу для курки або просто суміш перців на ваш розсуд і смак.
- Гасити курячі шлунки можна в сотейнику на плиті або в горщиках в духовці – вийде не менш смачно.
- Можна в блюдо додати різних овочів. Але це буде вже інший рецепт. І завдяки щасливому випадку він є на на нашому сайті – http://na-vilke.ru/kurinye-zheludochki-s-ovoshhami-v-multivarke.html. Ознайомтеся тепер з ним.