Всупереч стереотипам, оселедець смачна не тільки в солоному вигляді, але і в відвареному або тушкованому. Додайте в процесі приготування трохи цибулі, спецій і лимонного соку. В результаті у вас вийде апетитна закуска з риби, яка може стати відмінним доповненням до страви з картоплі, овочів або рису.
Даний рецепт приготування тушкованої оселедця підходить тим, у кого є мультиварка. За допомогою цього приладу можна приготувати безліч смачних і корисних страв. Тушкована оселедець відноситься саме до таких. Готується вона легко, а на смак виходить дуже ніжною і соковитою. Якщо ви зважитеся приготувати таким чином оселедець, ви точно не пошкодуєте, що витратили на неї свого часу. Дане блюдо можна вживати як з пилу – з жару, так і в абсолютно холодному вигляді. І в тому і в іншому випадку оселедець виходить дуже смачною. Але якщо у вас мультиварки немає, то можна приготувати оселедець в каструлі.
Складові:
- цибуля – 1 шт.
- чорний чай – 2-3 пакетика
- вода окріп – 200-300 мл
- чорний перець
- оселедець жирна – 1-2 шт.
- рослинне масло – 50 мл
- лимон – 0,5 шт.
- сіль і спеції до риби.
приготування
- Для цієї страви вибираємо в магазині оселедець пожирнее. За бажанням її можна замінити скумбрією. Чим жирніше буде риба, тим смачніше вона вийде. Промиваємо оселедець. Очищаємо її від шкірки і нутрощів. Голову і плавники у риби потрібно видалити. Молочко або ікру, що містяться в оселедця, можна також використовувати в рецепті. Нарізаємо рибу шматочками. Товщина шматочків має становити орієнтовно два-три сантиметри.
- Очищаємо ріпчасту цибулю. Нарізаємо його у вигляді півкілець.
- Тепер можна закладати в мультиварку всі наші підготовлені інгредієнти. Для початку наливаємо на дно чаші рослинне масло. Далі викладаємо півкільця цибулі, закриваючи ними повністю все підставу.
- Зверху на цибулю в чашу мультиварки поміщаємо нарізану шматочками оселедець. Приправляємо все сіллю і перцем. Збризгуємо рибу свіжовичавленим соком лимона.
- Паралельно заварюємо чорний чай. Заварка повинна бути міцною. Чай після заварювання необхідно процідити.
- Готовим чаєм заливаємо шматочки риби.
- У режимі «Гасіння» ми готуємо нашу оселедець протягом тридцяти п’яти хвилин при закритій кришці. Коли оселедець буде готова, розумний прилад подасть звуковий сигнал. Після цього сигналу рибку можна діставати.
- Як уже згадувалося вище, тушковану оселедець можна подавати до столу відразу ж, в гарячому вигляді. Тоді вона може виступати в якості другої страви. А також можна дати їй повністю охолонути, і вживати її вже в холодному вигляді. Тоді вона буде ставитися до категорії закусок. Перед подачею рекомендується прикрасити закуску з оселедця гілочкою зелені, а також часточкою лимона або маслинами.
- Смачну і поживну страву подарує вам приємні емоції, внесе різноманітність в ваш раціон. Подаруйте собі та близьким маленьке свято, не полінуйтеся приготувати тушковану оселедець в мультиварці з даного рецептом. Смачного.
Приготування і фото: Старинська Леся.