Салат Рижик. Назва говорить сама за себе. Дуже яскравий салат «Рижик» з морквою і сиром, як на смак, так і за зовнішнім виглядом сподобається всім вашим друзям і знайомим, без винятку. У нього входить морква в обов’язковому порядку, а далі можна фантазувати і експериментувати стільки, скільки вашій душі завгодно.
Салат рижик з морквою по корейськи
У цьому салаті є три інгредієнта, які просто роблять його рижиком. Це червоний болгарський перець, кукурудза і яскраво-руда морква. Уже представили? Швидше в магазин за продуктами!
Список продуктів на салат рижик з куркою:
- 300 грам курячої грудки;
- 100 грам корейської моркви;
- 1 червоний перець;
- 20 штук чіпсів;
- 150 грам консервованої кукурудзи;
- 5 гілочок свіжого кропу;
- 100 мл майонезу.
Салат рижик з корейською морквою:
- Для початку треба відварити м’ясо курки. Для цього спочатку потрібно е вимити і очистити. Що потрібно очищати? За допомогою гострого ножа зняти шкіру, зрізати плівки і прожилки.
- Знову промити м’ясо і опустити в сотейник з холодною водою. Сотейник прибрати на плиту і додати в нього кілька горошин чорного перцю і парочку лаврових листів.
- Під час варіння м’ясо може «видавати» сіру піну на поверхні. Знімати її в обов’язковому порядку шумівкою або звичайною ложкою.
- Варити м’ясо близько тридцяти хвилин, не більше. Якщо варити довше, курка стане грубою і втратить смак.
- Готове м’ясо вийняти і почекати, поки охолоне.
- Остигнуло м’ясо порізати кубиками.
- Відкрити банку з кукурудзою і злити зайву рідину.
- Вимити свіжий кріп і обтрусити від води. Дрібно посікти гострим ножем або кухонною сокиркою.
- Корейську моркву подрібнити, якщо смуги занадто довгі.
- Перець помити, обсушити. Позбавити перчик від насіннєвої коробочки і порізати маленькими шматочками.
- З’єднати м’ясо, перчик, корейську моркву і кукурудзу. Заправити майонезом і добре перемішати.
- Приправити салат спеціями за смаком і знову перемішати.
- Викласти салат на презентаційну тарілку і навколо прикрасити чіпсами. У підсумку, якщо дивитися зверху, вийде дуже велика квітка з різнобарвною серединкою.
Рецепт салату рижик з морквою
Не всім же любити м’ясо. Напевно, серед вас є ті, хто обожнює гриби. Так ось, спеціально для вас буде написаний наступний рецепт. Він ситний, більш калорійний і нітрохи не гірше попереднього.
Для любителів готувати цікаві страви, пропонуємо також ознайомитися з рецептами салату черепаха. Страви в формі черепашки з чорносливом або куркою, сподобаються не тільки дорослим, але й діткам.
Перелік продуктів:
- 250 грам курячої грудки;
- 2 курячих яйця;
- 1 бульба картоплі;
- 200 мл майонезу;
- 150 грам маринованих опеньків;
- 1 морква.
Як приготувати салат рижик:
- Для початку необхідно обсмажити курячі грудки. У цьому салаті все трохи більш калорійне, тому смажене м’ясо буде в самий раз. В першу чергу вимити і висушити грудки. Далі очистити їх, позбавивши від плівок і прожилок. За допомогою гострого ножа потрібно зрізати шкіру птиці.
- Вимити куряче м’ясо вдруге і знову обсушити. Сухі рушники будуть дуже навіть до речі. Обсушене м’ясо рясно натерти улюбленими спеціями. Це може бути не тільки сіль і перець, а й розмарин, майоран, кінза, м’ята, базилік, чилі, сухий часник, червона солодка паприка, лимонний перець і багато інших на вибір. В кінці обтирань можна скропити м’ясо цитрусовим соком. М’ясо стане соковитіше, це нітрохи не зіпсує загальної картини смаку.
- М’ясо викласти на розігріту з маслом сковороду. Сковорідка повинна бути розігріта і ні в якому разі не розпечена. Інакше м’ясо пристане і після його доведеться в буквальному сенсі відривати.
- Обсмажувати курку не більше двадцяти хвилин. Цього буде достатньо, щоб не пересушити, але і добре прожарити м’ясо.
- Готове м’ясо вийняти і почекати поки воно охолоне. Далі – нарізати кубиками.
- Курячі яйця також потрібно заздалегідь приготувати. Їх всього лише потрібно відварити. Для цього опустить яйця в невеликий сотейник з водою, яка їх покриває. Довести до кипіння і засікти чверть години.
- Через п’ятнадцять хвилин злити воду з яєць і залити їх крижаною водою. Це прискорить процес охолодження в рази.
- Остигнули яйця очистити від шкаралупи і натерти.
- Моркву і картоплю необхідно теж відварити. Для початку потрібно їх вимити і тільки після цього прибирати в сотейник і відправляти на газ.
- З моменту закипання води повинно пройти 15-20 хвилин до повного приготування моркви і на п’ять хвилин більше для картоплі. Все, звичайно ж, дуже залежить від розміру коренеплодів.
- Готовність перевіряти кінчиком ножа. Овочі повинні бути м’якими всередині, а ніж не тільки легко туди входити, але і легко виходити звідти.
- З готових коренеплодів злити окріп і почекати, поки охолонуть.
- Остигнули овочі натерти на тертці.
- Гриби відкрити і злити рідину.
- Далі салат необхідно зібрати шарами: картопля + майонез; гриби + майонез; курка + майонез; морква + майонез; яйця.
- Салат прибрати для просочення на одну годину і потім сміливо подавати!
Важливо: замість опеньків можна використовувати будь-які інші мариновані гриби або навіть сирі. Наприклад, шампіньйони.
Салат рижик рецепт
Дуже доступний і легкий варіант, з яким впорається навіть новачок. Салат, що складається зі звичайних, а також щоденних продуктів вам обов’язково сподобається!
Перелік продуктів:
- 200 грам шинки;
- 250 грам корейської моркви;
- 1 ріпчаста цибуля;
- 1 маленький болгарський перець;
- 1 невелика яблучко;
- 200 грам консервованої кукурудзи;
- 100 мл майонезу.
Рецепт салату рижик:
- У цьому салаті не потрібно нічого заздалегідь готувати. Тому, можна відразу взятися за шинку. Її потрібно нарізати тонкою соломкою.
- Корейську моркву подрібнити, якщо вона цього потребує через велику довжину.
- Ріпчасту цибулю очистити від шкірки. Вимити його від соку, який виділився на місці зрізу. Якщо цього не зробити, то сльози забезпечені.
- Порізати цибулю дрібним кубиком.
- Перчик вимити і висушити. Очистити його. Тобто, позбавити від насіннєвої коробочки. Далі порізати дрібними кубиками.
- Яблучко вимити й обсушити. Є два варіанти подрібнення. Або ножем на дрібну соломку разом з шкіркою. Або очистити від шкірки, а потім натерти на тертці.
- Відкрити кукурудзу і злити рідину.
- Розігріти сковороду з маслом і трохи протушкувати цибулю. Коли цибуля стане м’яким, можна вимикати газ і знімати сковороду.
- У глибокій мисці з’єднати цибулю з морквою, додати шинку, перець, яблучко і кукурудзу. Все добре перемішати і заправити майонезом. Дати улюблених спецій, знову вимішати і подавати.
Важливо: якщо взяти яблучко кисленького сорти, то салат вийде трохи цікавіше за рахунок незвичайного смаку. Кислинка зробить свою справу.
Салат рижик з моркви
Природно, в крабових паличках, які ми можемо знайти на полицях супермаркетів, і в помин немає справжнього крабового м’яса. На жаль чи на щастя, його дуже важко дістати і коштує воно чималих грошей. Тому, сьогодні пропонуємо вам альтернативу у вигляді покупних крабових паличок.
Перелік продуктів:
- 200 грам крабових паличок;
- 1 велика цибулина;
- 1 морква;
- 250 грам кукурудзи;
- 1 перо зеленої цибулі;
- 200 мл майонезу.
Салат рижик класичний:
- Крабові палички очистити від упаковок і нарізати на дрібні кубики.
- Цибулину очистити від шкірки, промити від виділився соку на зрізі. І дрібно нарізати гострим ножем.
- Морква вимити й обсушити. Далі очистити від шкірки. Є невеликий секрет мийки та очистки моркви 2в1. Під час того, як морква купається і позбавляється від бруду, можна застосувати жорстку щітку для миття посуду. Вона допоможе зняти тільки потрібний (!) Шар бруду і піску, що не зрізуючи корисну частину моркви.
- Очищену моркву натерти на тертці.
- Розігріти сковорідку з олією і відправити туди цибулю з морквою. Гасити до золотистого кольору кубиків лука.
- Як тільки морква з цибулею приготуються, скинути їх на друшляк, щоб зайве масло не потрапило в салат.
- Відкрити кукурудзу, злити рідину.
- Зелену цибулю вимити і обтрусити. Порубати дрібно кухонною сокиркою.
- У посуді з’єднати крабові палички, морква з цибулею і кукурудзу. Заправити салат майонезом і приправити спеціями. Перемішати.
- Посипати салат зеленою цибулею і прибрати на дві години, щоб настоявся.
Салат рижик з морквою
Печінка неможливо корисна нашому здоров’ю. І якщо м’ясо вже приїлося, то саме час спробувати салат з печінкою. Ми вибрали курячу, так як більшість людей вважає за краще її. Порадуйте ваш організм приємним для нього і смачним для себе.
Перелік продуктів:
- 300 грам курячої печінки;
- 1 середня цибулина;
- 1 середня морква;
- 3 невеликих солоних огірочка;
- 100-150 мл майонезу;
- 30 мл бульйону.
Послідовність дій:
- Лук очистити від шкірки і промити від виділилися соків. Якщо цього не зробити, велика ймовірність пустити сльозу під час нарізання.
- Нарізати цибулю тоненькими півкільцями.
- Морква вимити, висушити і почистити від шкірки.
- Очищену моркву натерти на тертці.
- На розігрітій сковороді з маслом обсмажити коренеплоди до повної готовності. Лук повинен стати рум’яним.
- Приготовлені лук і морква відправити на друшляк. Стече зайве масло, яке в салаті могло б стати зайвим і неприємним доповненням.
- Огірки нарізати тоненькою соломкою.
- Печінка промити і очистити від плівок і жилок. Трохи висушити.
- Почати смажити її на вершковому маслі. Заздалегідь його розтопити і потім додавати печінку.
- Коли печінка змінить колір, приправити спеціями, додати бульйон і продовжувати гасити.
- Готову печінку теж відправити на друшляк з тією ж метою.
- З’єднати моркву і цибулю з печінкою і огірочками. Додати майонез і перемішати.
- Салат готовий!
Порада: ви можете використовувати будь-яку печінку в свій салат. Тут використовується куряча, так як на неї йде найбільший попит. Свинячу і яловичу трохи складніше обробляти і обробляти. А так як у курочок печінки невеликого розміру, то і працювати з ними простіше, легше і швидше.
Салат рижик з морквою і яйцем не такий вже і складний. Всі інгредієнти прості і доступні. Кожен з вас з легкістю зможе приготувати будь-який з цих салатів, тим самим порадувавши своїх рідних і близьких.