Мімоза є одним з найпопулярніших салатів ще з радянських часів. Але наскільки ж калорійно блюдо, адже в ньому і майонез, і сир, і жирні консерви. А на додачу до всього ще й натерте вершкове масло! Це ж який удар по організму! Люди, що стежать за своєю вагою, часто задаються питанням: «Скільки калорій в салаті мімоза?» Є рецепти, завдяки яким салат мімоза калорійність втрачає і блюдо можуть вживати навіть ті, хто сидить на дієті.
На нашому сайті рецептів ви можете ознайомитися і з іншими цікавими рецептами мімози, такими, як, з печінкою тріски, копченою рибою або зі шпротами.
Салат мімоза без сиру
Відсутність сиру і додавання замість класичного «Провансаль» легкого салатного майонезу роблять блюдо зовсім іншим. Після їжі не відчувається тяжкість в шлунку, немає неприємного відчуття переїдання, але на смакових якостях салату це ніяк не відбивається. Смак не відрізниш від класичного.
Будуть потрібні:
- 1 банка консервованого тунця;
- 3 яйця;
- 3 морквини;
- 70 гр. майонезу;
- 1 цибулина;
- 3 картоплини.
Спосіб приготування салату мімоза:
- Коренеплоди миють щіточкою для посуду.
- Картопля, яйця і моркву відварити, після чого остудити і почистити.
- Лук позбавити від лушпиння і обдати окропом.
- З консерви злити масло, а саме філе подрібнити виделкою.
- Відварені овочі та яйця окремо натерти на тертці. Причому жовтки слід заздалегідь відокремити від білків.
- Цибулю нарізати на кубики.
- Першим шаром в формочки для салату викласти картоплю. Щоб блюдо виявилося більш легким і треба було менше майонезу, слід натертий картопля перемішати з соусом ще в мисочці, а не змащувати потім.
- Тунець з’єднати з подрібненою цибулею і викласти наступним шаром, нанести майонез у вигляді сіточки.
- Наступними додати білки. На них також слід намалювати майонезну сіточку.
- Далі викласти моркву і просочити її соусом.
- Залишається прикрасити салат натертим жовтком і помістити в холодильник на 30 хвилин.
Салат мімоза без майонезу
Неймовірно легкий салат з відвареної риби і абсолютно без майонезу з працею можна відрізнити від оригінального. Шкідливі компоненти з рецепта безслідно виключили. Таким блюдом можуть поласувати навіть ті, хто стежить за своєю фігурою.
Що входить в салат мімоза:
- 200 гр. філе минтая;
- 1 морквина;
- 50 гр. сиру;
- 3 яйця;
- 2 картоплини;
- 5 ст. л. сметани;
- 2 кропові гілочки;
- 1/3 ч. Л. солі.
Етапи готування:
- Яйця відварити. Після приготування, для полегшення чищення, продукт необхідно залити холодною водою.
- Промити і відварити овочі.
- В окремому посуді зварити рибу в підсоленій воді.
- Готовий минтай відокремити від шкірки і кісточок, після чого подрібнити на шматочки. Це і буде перший шар «Мімози». Зверху рибу трохи змастити сметаною.
- Морква слід очистити і натерти на тертці. У подрібненому вигляді коренеплід викласти на минтай і також змастити соусом.
- Сир подрібнити на тертці і додати наступним шаром.
- Яйця очистити від шкаралупи, розділити на білки і жовтки, після натерти в різні тарілки.
- Білок, змішаний зі сметаною, і буде наступним у нашому салаті.
- Картоплю натерти і викласти на білок.
- Блюдо просочити сметаною ще раз і прикрасити жовтком і Кріпно гілочками.
Салат мімоза ніжний з яблуком
Завдяки відсутності картоплі і додаванню кислуватого яблука, салат виходить дивно легким і свіжим. Але при цьому все одно смак неймовірно схожий з тієї «Мімозою», яка так улюблена всіма.
Будуть потрібні:
- банка консервованого тунця;
- 3 яйця;
- 3 морквини;
- 70 гр. майонезу;
- 3 яблука;
- 1 цибулина.
Смачний салат мімоза:
- Яблуко промити, очистити від шкірки і натерти на тертці, після чого викласти в формочки першим шаром.
- З консервів злити рідину, сам тунець подрібнити виделкою.
- Очищену цибулю ошпарити окропом і нарізати кубиками.
- Тунець змішати з цибулею і викласти поверх яблука. Даний шар покрити майонезной сіточкою.
- Яйця і моркву відварити, очистити, розділити білки і жовтки.
- Яєчні білки натерти на тертці, викласти наступним шаром і покрити сіточкою з майонезу.
- Натерти моркву – це буде наступний шар.
- На завершення салат прикрасити подрібненим яєчним жовтком і прибрати на півгодини в холодильник.
Важливо! Так як салати дієтичні, то використовувати потрібно легкий, салатний майонез з мінімальною жирністю. Ну а якщо вже хочеться взагалі без нього обійтися, шари можна змащувати маслом оливок. Ще один варіант заміни майонезу – йогурт. З його допомогою також легко можна просочити блюдо, а легкий молочний присмак лише зробить закуску більш свіжої та неповторною.
Салат мімоза без яєць
Яйця, продукт хоч і корисний, але в силу певних причин їх їсти можна не всім. Дана варіація Мімози ідеально підійде тим, кому продукт протипоказаний.
Будуть потрібні:
- 50 гр. жовтого твердого сиру;
- 1 банка консерви сайри в олії;
- 2 картоплини;
- 1 цибулина;
- 40 гр. майонезу;
- 50 гр. сиру плавленого.
Салат мімоза послідовність шарів:
- Плавлений сирок обов’язково слід попередньо заморозити в морозилці.
- Картопля промити, відварити разом з шкіркою, після чого очистити, охолодити і натерти на тертці.
- Лук позбавити від лушпиння і нарізати мініатюрними кубиками.
- Рибу витягти з банки, відокремити від кісток і акуратно розім’яти виделкою.
- Плавлений сирок натерти на тертці і викласти в блюдо першим шаром, змастити майонезом і накрити подрібненими рибними консервами і цибулею.
- Салат знову змастити соусом і додати подрібнений картопля з майонезом.
- Зверху страву посипати тертим сиром.
- Для просочення шарів, салат ставиться в холодильник хоча б на пару годин, але краще на цілу ніч.
Порада: якщо плануєте використовувати салат в якості страви для святкового столу, то можна прикрасити закуску, виклавши її порційно на салатні листя ..
Салат мімоза з грибами
Ні для кого не секрет, що у певної групи людей існує така проблема, як індивідуальна непереносимість морепродуктів, або того гірше алергія на них. Невже вони ніколи не зможуть поласувати Мімозою? Чи зможуть! Адже замість риби в салаті виявляться відварені гриби і куряче філе.
Будуть потрібні:
- 200 гр. куряче філе;
- 100 гр. грибів;
- 2 картоплини;
- 3 яйця;
- 1 цибулина;
- 50 гр. сиру;
- 2 ст. л. сметани;
- 4 ст. л. майонезу;
- 50 гр. плавленого сирка.
Етапи готування:
- Філе курки зачистити від плівок, відварити, остудити і потім дрібно нарізати.
- Відварити в різних каструлях яйця і вимитий картоплею. Після чого охолодити, очистити і натерти на тертці (білки потрібно подрібнювати окремо від жовтків).
- Гриби промити, нарізати максимально тонкими пластинками і відварити.
- Сир натерти.
- Цибулину звільнити від лушпиння і подрібнити.
- З майонезу, сметани і сирка приготувати соус. Компоненти з’єднати і розтопити в мікрохвильовій печі пару хвилин, після чого перемішати.
- Першим шаром викласти картоплю і змастити отриманою заправкою.
- Далі додати гриби, курку і цибулю.
- Тепер знову салат обробити соусом.
- Потім викласти білки і сир.
- На завершення блюдо знову промазати соусом і посипати жовтками.
- Для прикраси салату мімоза можна використовувати будь-яку зелень.
Порада: перед початком викладання шарів салату, слід подбати про те, щоб температура всіх продуктів відповідала одна одній. З цією метою компоненти рекомендується поставити в холодильник хвилин на п’ятнадцять.
Непереносимість певний продуктів, бажання схуднути або ж захворювання, що не дозволяють їсти все що завгодно – це ще не привід відмовлятися від такого дивного блюда, як салат «Мімоза». Тим більше, що існують рецепти, що дозволяють прибрати зі складу «шкідливий» продукт і не зіпсувати в кінцевому результаті смак страви.
Можливо вас також зацікавлять рецепти мімози без картоплі або мімози з крабовими паличками.