І є, і готувати сирні пироги – справжнє задоволення, будь-яка господиня знає як мінімум два-три рецепта смачних пирогів з сиром. Навіть ті, хто байдуже ставиться до сиру в «чистому» вигляді, будуть за обидві щоки поїдати ніжну ароматну випічку.
Даний рецепт можна вважати своєрідним сирним чізкейк, так як, якщо замінити звичайний сир м’яким крем-сиром, то в підсумку вийде справжній класичний чізкейк!
Фрукти або ягоди для пирога підійдуть абсолютно будь-які, вибирайте на свій смак або в залежності від пори року. Наприклад, взимку відмінним варіантом доповнення сирної начинки стануть будь-які консервовані фрукти (манго, персики, абрикоси).
Починаючи готувати пиріг, обов’язково враховуйте той факт, що після випікання в духовці він повинен охолонути і простояти в холодильнику 3-5 годин, якщо ці правила не дотримати, то пиріг зовсім не триматиме форму.
Інгредієнти для сирного пирога з фруктами:
(Кількість інгредієнтів розраховане на форму 20-24 см в діаметрі).
- 300 г будь-яких фруктів або ягід без кісточок, якщо вони в сиропі, то він так само знадобиться
- 400 г сиру з будь-жирністю
- 150 г жирної сметани
- 4 яйця
- 1 ст. л. картопляного крохмалю
- 2/3 склянки цукру (або 1 склянка цукрової пудри, з нею начинка буде набагато ніжніше)
- 1 ч. Л. ванільного цукру або щіпку ваніліну
- 400 г пісочного печива
- 180 г вершкового масла
Покроковий рецепт приготування сирного пирога з фруктами
Загальний час готування основи для пирога і начинки – трохи більше 20 хвилин, з огляду на це, вчасно включіть її, щоб вона прогрілася до 180-200 градусів.
Почати краще з основи для пирога, для цього печиво потрібно розкришити в дрібну крихту. Як це зробити, вирішувати тільки вам, використовувати можна толкушку, качалку, блендер або подрібнювач.
Масло розтопити в чашці на плиті або в мікрохвильовій печі, в одну чашку всипати крихти від печива і влити розтоплене масло.
Змішати масло з крихтами до однорідної маси за допомогою ложки.
Збираємо пиріг з сиром і фруктами
Для сирного пирога з фруктами зручніше використовувати роз’ємну форму, але якщо її немає, то звичайну форму застелити пергаментом або фольгою, залишивши зверху досить довгі кінці, щоб згодом пиріг можна було легко вийняти з форми.
Тепер руками розподілити всі масляні крихти по дну форми, зробивши досить високі бортики.
У яєць обережно відокремити білки від жовтків.
У блендері змішати до повністю однорідної маси жовтки, сметану, сир, крохмаль, сироп від фруктів, цукор і ванільний цукор.
Білки збити міксером, повинна вийти дуже щільна піна.
як правильно збивати яєчні білки, щоб вони тримали форму, читайте в рецепті білкового крему.
Збиті білки з’єднати з масою з блендера і повільними рухами зверху вниз змішати все при ложкою. Перемішуйте акуратно, щоб не пошкодити пухирці повітря в білках. Як правильно змішувати, читайте в рецепті американських панкейк з корицею.
Начинка для сирного пирога з фруктами готова!
Влити сирну начинку на основу з печива, зверху викласти нарізані шматочками фрукти.
Сирний пиріг з фруктами можна ставити в духовку.
Випікатися він буде 40-60 хвилин.
Момент, коли потрібно діставати пиріг, визначити не складно – основа придбала красивий рум’яний колір, а сирна начинка піднялася і стала зарумяніваться. При цьому середина пирога буде трохи колихатися, але так і повинно бути.
Наш відкритий пиріг з сиром і фруктами буде остигати до кімнатної температури не менше 2 годин, а потім 3-5 годин буде охолоджуватися в холодильнику.
І тільки після цього сирний пиріг з фруктами остаточно готовий!
При подачі до столу його до столу верх можна посипати кокосовою стружкою, цукровою пудрою або прикрасити листочками м’яти.
Смачного!
Рецепт відкритого пирога з сиром і фруктами підготувала Дворнікова Анастасія.