Прекрасним гарніром до м’яса, картоплі і звичайним круп’яних каш стануть зелені томати, смажені в яйці на сковороді. Спробуйте американський рецепт в російській інтерпретації.
Зелені томати годяться не тільки для апетитних і ароматних маринадів і салатів, які готуються на зиму. Наприклад, це салат із зелених помідорів, або консервація із зелених помідорів з аспірином. З них можна приготувати оригінальну гарячу закуску, має цікавий смак з легкою кислинкою. Спробуйте і оцініть це просте блюдо, так барвисто описана Фенні Флег у відомій книзі «Смажені зелені помідори в кафе« Полустанок ». Зелені томати самі по собі пріснувато, тому під час приготування їжі використовуйте різні спеції і сухі трави, часник і пряну зелень.
Також велику роль буде грати соус для цієї закуски. Робіть соус на основі майонезу або сметани, з додаванням різних компонентів для смаку (зелень, оливки, горіхи).
Складові:
- зелені томати – 4 шт.
- часник – кілька зубців
- пряна зелень (кріп або петрушка) – пучок
- сіль за смаком
- мед – 1 ст. л.
- соєвий соус – 1 ст. л.
- куркума – за смаком
- коріандр – за смаком
- куряче яйце – 1-2 шт.
- пшеничне борошно
- рослинна олія.
приготування:
- Сполосніть зелені томати і нарізуйте їх слайсами, не сильно тонко, пересипте в миску.
- Тепер підготуйте ароматну складову частину цієї страви. Кількість спецій, і які саме спеції потрібно використовувати для томатів не вказую, додавайте на свій смак. Дрібно наріжте кілька часточок часнику, кріп і петрушку.
- Додайте сіль (1 ч. Л) і трохи меду в томати, перемішайте. Всипте куркуми, подрібненого коріандру. Все перемішайте, і також всипте частина часнику і зелені. Залиште томати на 10 хвилин, щоб вони злегка промаринувалося. Для пікантності томатів можна використовувати замість солі соєвий соус.
- В окремій мисці змішати яйце, часник, що залишився і зелень, спеції додайте за смаком.
- Умочуйте слайси томатів в борошно, після занурте їх у збите яйце.
- Обсмажуйте зелені томати на середньому вогні, на олії до золотистої скоринки.
- Подавайте смажені зелені томати в гарячому вигляді з соусом із сметани. У соус можна додати нарізаний кріп або петрушку, трохи соєвого соусу і крапельку меду.
Господині на замітку:
- Смажені томати матимуть хрустку скоринку, якщо після того, як пластинки умочили в яйце, їх обваляли в товчених сухарях.
- У соус для страви можна додати трохи тертого сиру.
Приготування і фото: Ельба.