Тим, хто любить смачно поїсти, але в той же час і підтримувати форму, обов’язково сподобається легкий Пюріровать овочевий суп з пікантними часниковими нотками. Все в цій страві ідеально – красивий колір, вишуканий смак і яскравий аромат. Приготувати буряковий крем-суп зможе кожен!
Суп-пюре з буряка – ідеальне рішення для дієтичного або дитячого меню. Приготуйте на обід таке перше блюдо, і всі домашні будуть в захваті. Ніжна консистенція, дивовижний смак, і звичайно, користь супу – це те, що подобається багатьом гурманам.
Приготувати цей овочевий суп-пюре можна двома способами. Один з них включає в себе пассерование овочів на рослинній олії. Другий містить вершкове масло. Залишається вибрати будь-який варіант і порадувати себе і своїх рідних відмінним обідом. Я пропоную зупинитися на рецепті з вершковим маслом. А другий варіант викладу коротко в кінці розповіді.
Також існує третій варіант, про який розповім прямо зараз, коротенечко в двох словах. Потрібно приготувати борщ за улюбленим рецептом. Витягнути з готового блюда м’ясо і пюрировать занурювальним блендером. Я так роблю для свого сина. Він любить різні супи-пюре. І коли вся сім’я їсть борщ, він отримує улюблений буряковий Пюріровать суп.
Складові:
- буряк відварна – 1 шт.
- картопля середній – 3 шт.
- морква – 1 шт.
- часник – 1 зубчик
- вершкове масло – на смак
- перець, сіль – за смаком
- сметана для подачі.
Спосіб приготування
Ставимо на вогонь каструлю з 500 мл води. Доводимо її до кипіння. Чистимо і нарізаємо картоплю. Ріжемо кружальцями моркву. Кидаємо все в киплячу воду. Накриваємо кришкою і варимо 15-20 хвилин до готовності.
Раніше відварену в шкірці буряк очищаємо і нарізаємо шматочками. Відправляємо в каструлю з картоплею та морквою. Додаємо сіль, перець за смаком. Варимо ще 5 хвилин.
Знімаємо каструлю з вогню.
Додаємо вершкове масло і подрібнений часник. Перемішуємо. Можна дати страві трохи настоятися.
Тепер починаємо збивати занурювальним блендером. Для того щоб домогтися правильної консистенції пюре, потрібно трохи відлити бульйону і починати збивати. Поступово по необхідності додаємо рідина в суп-пюре.
Готову страву можна вживати відразу після пюрірованія.
Подаємо суп-пюре так.
- Або додамо сметани.
Другий варіант приготування цього супу:
- Відварити картоплю.
- Окремо натерти на тертці моркву і варений буряк.
- Пасерувати на рослинній олії.
- Можна додати ріпчасту цибулю.
- Готову пассеровку відправити до картоплі.
- Додати спеції і варити ще кілька хвилин.
- Відключити вогонь і кинути роздавлений часник.
- Подрібнити за допомогою блендера. При бажанні можна додати вершки при пюрірованіі.
- Вийде ніжний крем-суп з молочної ноткою в смаку.
На замітку
- Аналогічно по одному або іншим рецептом можна готувати будь-суп-пюре з овочів. Наприклад, можна додати замість буряка варений гарбуз. А всі інші інгредієнти використовувати з цього списку.
- Пюрірованние супи найкраще готувати на один раз, так як після зберігання в холодильнику вони втрачають свій неповторний смак.
- Буряк потрібно використовувати вінегретних. Вона солодка і дуже смачна. Суп з неї вийде бездоганним за смаком і яскравим за кольором.