Тушкована капуста в мультиварці – одне з улюблених дієтичних страв. Вона відмінно поєднується з м’ясним фаршем, цибулею і морквою, завдяки яким блюдо виходить ще смачніше і ситніше.
Молода тушкована капуста в мультиварці є ситним, смачним і корисним стравою. У літній період така їжа (поєднання овочів та м’яса) приносить більше задоволення, ніж страви з м’яса з кашами або макаронами. У тушкованої капусти мінімальну кількість калорій і багато поживних речовин, що особливо цінують прихильники здорового харчування і ті, хто піклується про стрункість фігури.
Це друга страва в мультиварці готується швидко, і тому заслуговує на особливу увагу. Сподобається тим, хто любить рецепти на швидку руку.
Складові:
- м’ясний фарш (у мене свинячий) – 400 г
- молода капуста (можна і стару) – 800-900 г
- морква – 1 шт.
- цибуля – 1 шт.
- рослинна олія
- часник – за бажанням
- сіль, перець, інші спеції – за смаком.
Спосіб приготування
- Рецепт тушкованої капусти з фаршем в мультиварці починається з приготування пассеровкі. Лук необхідно нарізати, а моркву натерти на тертці з великими отворами. Викласти в чашу мультиварки (у мене буде тушкована капуста в мультиварці Редмонд). Включити режим «Жарка» 10 хв. Але тут важливо перемішувати овочі і дивитися на їх готовність самостійно. Як тільки вони зарум’янилися, відключити програму. На це може піти всього 3-5 хвилин.
- Пассеровка готова. Тепер додамо фарш. Я готувала його з лопаткової частини свинячої туші.
- Залишається посолити фарш з овочами, приправити перцем і перемішати. За бажанням можна додати улюблені спеції. Я ж обійшлася сумішшю перців. Продовжуємо готувати на режимі «Жарка» ще хвилин 10. А поки нашаткуємо капусту.
- Фарш обсмажився, і майже готовий до вживання.
- Викладаємо капусту. Її досить багато, тому я викладаю частинами і трохи чекаю, поки нижня партія зліг осяде. Не забудемо посолити і перемішати. Включаємо режим «Гасіння» 10-15 хвилин. Час приготування залежить від капусти. Якщо вона молода, то готується за лічені хвилини. Тому стежте. У мене тушкована капуста з фаршем в мультиварці готувалася близько 8 хвилин на режимі гасіння. Після закінчення приготування додаємо роздавлений часник (за бажанням).
- Наше смачне, корисне і легке блюдо готове! Залишається подати до столу.
- Тушковану капусту з фаршем слід подавати, посипавши рубаною свіжою зеленню.
На замітку:
- Молода тушкована капуста в мультиварці з фаршем не вимагає додавання томата. Вона і в такому природному вигляді вельми хороша.
- Молоду капусту, звичайно ж, можна замінити старої. При цьому ймовірно доведеться збільшити час гасіння.
- При бажанні ви можете додати до цієї страви солодкий перець або інші овочі за смаком.
- Пам’ятайте, що чим жирніше вибране вами м’ясо, тим калорийнее вийде блюдо.
- Якщо бажаєте, щоб страва вийшла більш ситним, можна додати жменю пропареного рису (100 г) за 10-12 хвилин до кінця гасіння капусти. Попередньо рис залийте окропом на 15 хвилин, потім воду злийте. Одночасно з рисом не забудьте додати в мультиварку 150г води.