Це чудове поєднання – свинина з манго і каррі. Маринуємо в соусі і запікаємо в духовці.
Для того щоб зрозуміти, на скільки це смачно, це потрібно тільки пробувати. Словами це не передати, будь-які слова в описі смаку будуть скромними. Як то кажуть, пальчики оближеш. Шматочки свинини, замариновані попередньо в яскравому пряному, солодкому соусі жовтуватого кольору і запечені в духовці, виходять дуже смачними, ароматними, м’якими і соковитими. М’ясне насолоду!
Складові:
- свинина (подчеревок) – 600 г
для маринаду:
- соус манговий з каррі – 4 столові ложки
- рисовий оцет – 1 столова ложка
- соєвий соус – 1 столова ложка
- чорний мелений перець – за смаком
- сіль лимонна – за смаком
для подачі:
- зелена цибуля – кілька пір’я
- зелень кропу – ¼ пучка.
приготування:
- Подчеревок нарізати шматочками завдовжки близько 10 сантиметрів, а завтовшки – близько 1 – 1,5 сантиметра. М’ясо помити і обсушити кухонним рушником.
- На сковороді-гриль, розігрітій на сильному вогні, обсмажити з двох сторін шматочки свинини до золотистої скоринки. Обсмажені шматочки свинини скласти в глибоку чашку.
- Приготувати маринад. У невеликій чашці змішати до однорідності соус манговий з каррі, рисовий оцет, соєвий соус, посоліть і поперчіть за смаком.
- Приготований маринад додати до обсмаженою шматочках свинини, добре перемішати, щоб соус добре покрив всі шматочки м’яса, і залишити маринуватися на 1 годину. За цей час бажано перемішати Марина м’ясо пару раз.
- Замариновані шматочки свинини укласти в форму для запікання. Запікати м’ясо близько 40 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці, постійно перевертаючи, щоб всі шматочки рівномірно зарум’янилися.
- Помити пір’я зеленої цибулі і зелень кропу, обсушити кухонним рушником і дрібно нарізати.
- Запечену в духовці свинину, замариновану в мангового соусі з каррі викласти на блюдо і посипати сумішшю дрібно нарізаної зеленої цибулі з зеленню кропу. Смачного!
Господині на замітку:
- Манговий соус з каррі можна знайти в будь-якому супермаркеті.
- На гарнір до запеченої в духовці свинині, замариноване в мангового соусі з каррі можна подати відварний рис.