Щоб приготувати смачне домашнє шоколадне печиво з какао. Вам знадобиться скромний набір продуктів і 45 хвилин вільного часу.
Різні рецепти швидкої домашньої випічки завжди були і будуть популярні серед господинь. Такий експрес-рецепт значно економить час вічно зайнятих жінок і, як правило, не вимагає великих грошових витрат. Домашнє шоколадне печиво можна приготувати в самих різних варіаціях – від пісочного, до м’якого бісквітного. Даний варіант, скоріше, ближче до бісквітного печива. Гідність рецепта ще і в тому, що в інгредієнтах немає шоколаду, а тільки какао. Погодьтеся, що частіше у господинь є в наявності саме какао порошок, ніж незатребувана шоколадка.
Складові:
- пшеничне борошно вищого сорту – 2 склянки
- цукор-пісок – 1 склянка
- какао-порошок – 3 ст. л. з гіркою
- розпушувач для тіста – 1 ч. л.
- вершкове масло – 100 г
- яйця – 2 шт. середнього розміру
- щіпку ваніліну або 1 ч. л. ванільного цукру
- цукрова пудра – 4 ст. л.
Покроковий рецепт приготування
У глибоку чашку всипати борошно, розпушувач, какао, цукор і ванілін.
Все перемішати.
Масло заздалегідь виставити з холодильника, щоб продукт став кімнатної температури. Розм’якшене масло розділити на шматочки, додати до сипучої суміші. Ложкою або руками довести масу до стану дрібної крихти. Розбити до отриманої крихті яйця.
Спочатку за допомогою ложки, а потім просто руками вимісити однорідне тісто.
Тісто накрити харчовою плівкою або просто закрити чашку кришкою і поставити холодильник на 10-15 хвилин.
Відразу ж необхідно включити духовку, щоб температура в ній прогрілася до 200 градусів. Дістати тісто з холодильника. Руками відщипувати невеликі шматочки від тесту і формувати кульки. Тут важливо стежити, щоб всі кульки вийшли однакового розміру, в іншому випадку печиво пропечеться нерівномірно. Кожна кулька ретельно обваляти в цукровій пудрі, висипати в чашку.
І викласти на застелений пергаментом деко. Між кульками залишати невелику відстань.
Переставити деко з кульками в гарячу духовку. Печеться печиво дуже швидко – достатньо 10 хвилин, максимум 15, залежно від духової шафи. Перетримувати печиво в духовці не можна категорично! Інакше печиво вийде підгорілим і просто кам’яним. І ось такі чудові тріщинки повинні утворитися на готовій випічці.
- Шоколадне печиво з какао готово! Дати охолонути йому буквально 5-7 хвилин і можна приступати до дегустації. Тонка скоринка зверху буде приємно хрустіти, а всередині печиво залишається м’яким, в міру солодким, з вираженим шоколадним смаком. До процесу приготування можна сміливо залучати дітей від трьох років, вони з радістю допоможуть катати кульки з тіста і обвалювати їх в цукровій пудрі. Так, безладу на кухні додасться, але зате ви весело і з користю проведете час разом.
Господині на замітку:
- Шоколадне печиво з какао вийде смачніше, якщо в тісто додати 10 штук подрібнених горіхів (підійдуть волоські горіхи, арахіс, ліщина, фундук, мигдаль).
Готувала Дворнікова Анастасія (Honeybuny).