Якщо вам потрібно швидко приготувати вечерю, кращого варіанту, ніж курка, не придумаєш. Охолоджена птиця продається майже у всіх магазинах, так що даний продукт легко можна купити, повертаючись після роботи або дачі. Її навіть не потрібно обробляти тому, як купити цілу тушку або окремі шматочки: курячі ніжки, крила, грудку або чисте м’ясо, надається можливим. З останнього можна дуже швидко приготувати курячі відбивні або рагу, запекти філе або цілу грудку з чорносливом і яблуками. На найшвидший варіант смачної вечері для ваших дій буде потрібно всього 10 – 15 хвилин: філе, фрукти і чорнослив нарізати, укласти в посуд для запікання. Приправити спеціями, закрити фольгою і поставити запікати. Все, ви вільні! Решта за вас зробить ваша помічниця – духовка. Ви ж тим часом, зможете швиденько нарізати салат або приготувати нехитрий гарнір. Ваш вечеря вийшов швидким, смачним і практичним, благо курка коштує в кілька разів дешевше, ніж м’ясо. Курячі рулетики з червоною смородиною готуються трохи довше, але вони того варті, повірте.
Час приготування: 1 година 30 хвилин.
Спосіб приготування: в духовці.
Інгредієнти на 2 порції: 
- філе курки – 500 г
- червона смородина – 150 г
- сирний сир – 150 г
- сметана – 1 ст. ложка
- кріп – маленький пучок
- чорний перець
- зубчики часнику – 2 шт.
- оливкова або інше рослинне масло – 25 г.
приготування:
Кріп і часник порубати.
У чашу блендера викласти сир, зелень і кріп.
Збити до однорідного стану, перекласти в піалу і на час прибрати в холодильник.
Філе курки відбити через харчову плівку.
Присипати сіллю і перцем.
Кожне філе змастити сирною масою.
Посипати зверху червоною смородиною.
Згорнути рулетами і сколоти дерев’яними зубочистками або обв’язати кулінарною ниткою.
Рулети перекласти на деко або в форму для запікання, що більш зручно. Якщо ягідка залишилася, посипати зверху на рулети і поставити на годину в духовку при середній температурі в 160 градусів.
Через годину полити рулети маслом і прибрати назад в духовку на 10 хвилин, температуру потрібно збільшити до 180 градусів Цельсія.
- Курячі рулетики з червоною смородиною готові.
- Кулінарні поради:
- Найголовніше, що потрібно пам’ятати при виборі охолодженої птиці те, що м’ясо повинно бути пружним і досить щільним, блідо – рожевого кольору.
- Охолоджена курка не повинна виглядати як культуристка. Якщо м’язи птиці роздуті, ніжки не пропорційні стегенця, а грудна кістка – кіль різко виділяється – це вірна ознака того, що птахові згодовували гормони.
- Кулінарне чтиво:
- Чи знаєте ви, що червона смородина в Росію потрапила абсолютно випадково? Везли її до себе на батьківщину арабські купці аж із самої Іспанії. Везли – везли, та не довезли. Побоялися, що саджанці смородини в шляху загинуть, довелося висаджувати на тих землях, повз яких пропливали. Так червона смородина потрапила до нас. Кущики виявилися не примхливі і наша земля припала їм до душі.
- Розростаючись по берегах річок і ярах, червона смородина все більше «завойовувала» території. Її росло так багато, що існує легенда, в якій Москву-ріку називали смородиновий.
- Ченці червону ягідку звали не інакше, як «монастирський виноград» і вважали її панацеєю, мало, не від усіх хвороб.
- Якщо у вас в холодильнику є охолоджена м’якоть свинини, то ось схожий рецепт свинячих рулетиків з червоною смородиною.