З вівсяним печивом у багатьох пов’язані дитячі спогади – смачне, не схоже ні на що інше ласощі. Спекти таке можна і самостійно!
Любителям домашньої корисної випічки рекомендую приготувати дуже смачне вівсяне печиво без борошна. Його ніжна хрустка розсипчаста структура вам неодмінно сподобається. Насправді цей класичний рецепт печива і він неймовірно простий – з приготуванням впорається навіть недосвідчена господиня. До того ж тут дуже простий і бюджетний склад. Так що не бійтеся і починайте готувати цю випічку.
Якщо чесно, мене взагалі не приваблює вівсяне печиво з магазину навіть найсвіжіше і найсмачніше. Рецепт знайшла через дитини, який дуже любить такі печеньки. Після дегустації я зрозуміла – це неймовірно смачно!
Складові:
- цукор – 100 г
- вівсяні пластівці – 180 г
- вершкове масло -100 г
- розпушувач – 1 ч.л.
- яйце – 1 шт.
- ванільний цукор – 1 ч.л.
- сіль – щіпка.
Як приготувати:
- Так як готуємо ми вівсяне печиво без борошна, будемо робити її з пластівців самостійно. Подрібнюємо пластівці в дрібну крихту, майже в борошно. Використовувати можна кавомолку або фуд-процесор.
- В окремій сухому посуді з’єднуємо вівсяну муку з чайною ложкою розпушувача.
- В іншому посуді розминаємо виделкою вершкове масло (яке заздалегідь виклали з холодильника, щоб воно було кімнатної температури).
- Забиваємо в масло одне куряче яйце, додаємо цукор і ванільний цукор.
- Змішуємо всі до однорідного стану.
- А тепер з’єднуємо масляну суміш з вівсяної.
- Ретельно все перемішуємо спочатку виделкою, а потім руками. Отримуємо грудку тіста. Поки воно занадто липке і м’яке. Щоб тісто добре піддавалося ліплення, його потрібно відправити на 40 хвилин в холодильник або на 10-15 хвилин в морозильну камеру. Обов’язково накриваємо миску плівкою, щоб готове тісто не обвітрилося.
- Дістаємо з холодильника вже досить щільну масу. І з неї починаємо ліпити кульки. Набираємо чайною ложкою, перекладаємо в руки і формуємо кульки. Для зручності можна руки вмочати в воду. Викладаємо на деко, який можна застелити пергаментом або змастити маслом. Відправляємо в розігріту духовку (180 градусів) і випікаємо 15-20 хвилин.
- Дістаємо готове вівсяне печиво з духовки. У гарячому вигляді вироби ще дуже м’які, але не варто думати, що печиво ще не готове. Потім воно охолоне і стане твердим. Якщо залишите в духовці довше двадцяти хвилин, воно може стати твердим і втратити свою ніжну структуру.
- Ось так просто можна приготувати чудове печиво з вівсяних пластівців. Приємного чаювання.
Господині на замітку:
- Цей рецепт можна назвати основою, тобто експерименти тільки вітає! Додайте пару столових ложок заздалегідь замоченого родзинок, цукатити, мак, кунжут – все це додасть ласощів нові смакові нотки. Дуже апетитно і корисно виходить, якщо зробити такі печеньки з очищеним насінням.