Домашній суп, приготований з сьомги, тріски, овочевий основи і пшона, поєднує глибокий смак і безсумнівну користь. Правильно приготовлений гострий томатний соус підкреслить смак страви, внесе чудовий аромат і додасть неповторну пікантність.
Для смачного і ароматного рибного супу краще використовувати кілька сортів риби. Хочу запропонувати рецепт бюджетного супу, який буде приготовлений з хребтів сьомги і тріски. Доповнять смакову композицію овочі – цибулю, перець, помідор, морква, картопля, а завдяки додаванню пшона суп вийде більш ситним. Пропоную подати суп з сьомги і тріски неодмінно з гострим соусом, зробленим на основі томатів. Спробуйте і переконайтеся, що рибний суп і гострий соус – це, без сумніву, ідеальний союз. Риба в компанії з овочів і соусу набуває апетитний смак і дивовижний аромат. Але якщо ви все-таки не любите гостре, то завжди є альтернатива. Ось рецепт звичайного дуже смачного супу з тріски і сьомги.
Складові:
- хребет свіжомороженої сьомги – 400 г
- свежемороженная тріска – 200 г
- цибуля – 1 шт.
- морквина – 1-2 шт.
- болгарський перець – 1 шт.
- помідор – 1 шт.
- картопля – 4 шт.
- вода – 2,5-3 л
- пшоно – 2,5 ст. л.
- сіль
- суміш пряних трав для рибних страв – 1-2 ч. л.
Для соусу:
- свіжий томат – 1 шт. (Великий)
- гострий стручковий перець
- часник за смаком
- лимонний сік – 1 ч. л.
- сіль – щіпка
- мед – 1 ч. л.
- базилік, петрушка, кріп
- оливкова олія – 1 ст. л.
приготування
- Вибираючи хребти сьомги в магазині, звертайте увагу на відтінок м’яса і аромат. Розморожуйте свіжо морожену рибну продукцію в холодильнику. Покладіть хребти в холодильник на 3-4 години, можна залишити на ніч.
- Підготуйте овочі для супу, очистіть і вимийте їх. Кількість овочів може бути будь-яким. Морквину наріжте маленькими кубиками. Цибулину надріжте, але не наскрізь, щоб можна було її вилучити потім з каструлі. Картопля подрібніть великими часточками.
- Хребет сполосніть, розламайте на кілька частин, щоб зручно було помістити в сотейник. Залийте водою хребет, додайте моркву, цибулину, картоплю.
- Далі з сотейник додайте нарізані кубиками помідори і болгарський перець. Доведіть до кипіння, зніміть піну, варіть суп 20 хвилин.
- Виймайте хребти з сотейник, злегка остудіть.
- У суп додайте трохи пшона, виймайте цибулину (вона віддала всі свої аромати), продовжуйте варити.
- Тим часом відберіть м’ясо з хребтових кісточок. Розморожене філе тріски нарізайте порційними шматками. До речі, якщо ви любите “колупатися з кісточками” можете і залишити хребти в супі в первісному вигляді. Додавайте рибу в суп, посоліть і всипте спецій і трав, готуйте ще 10 хвилин.
- Дуже смачно буде, подати цей рибний суп з томатним соусом. Для нього знадобитися свіжий великий і м’ясистий помідор, часник, гострий перець, зелень і лимон.
- Шкірку з помідора зніміть, подрібніть його кубиками, пересипте в миску. Тепер додайте до помідору нарізаний дрібно часник, зелень. Видавіть трохи лимонного соку, посоліть і додайте гострий перець і мед з маслом.
- Готовий суп посипте нарізаною зеленню, подавайте гарячим. Соус поставте в піалі поруч з тарілкою, нехай ваші гості або рідні додають його до смаку.
Господині на замітку:
- Для надання особливого аромату і смаку, в рибний суп нерідко кладуть лавровий лист, гілочку селери і трохи коріння петрушки.
Приготування і фото: Ельба.