Самий ошатний салат на новорічний стіл у вигляді ялинки можна створити, використовуючи будь-яку основу: «Олів’є», «Вінегрет», салат з печінки тріски, «Оселедець під шубою», салат цезар з куркою і т.д. Навіть салат «Кавунова долька» можна викласти у вигляді ялинки. Головне в салаті «Ялинка» – це його верхній шар, який обов’язково повинен нагадувати вам про майбутнє свято. Виглядає таке блюдо настільки барвисто, що його неодмінно захочуть скуштувати всі гості і рідні, тому відразу ж готуйте кілька порцій!
Щоб внести щось нове в звичайний салат, якщо ви все таки вирішите створювати ялинку з «Олів’є, додайте замість солоних або маринованих огірків мариновані кабачки, а замість консервованого горошку – кубики твердого сиру. Повірте, такий варіант також дуже смачний і відмінно підходить для святкового столу.
Інгредієнти для салату:
- 100 г шинки
- 100 г твердого сиру
- 50 г маринованих кабачків або огірків
- 1 відварене куряче яйце
- 2 ст.л. майонезу
- 1/2 ріпчастої цибулі
- сіль за смаком
- 0,5 пучка зелені кропу
- ягоди калини або журавлини – для прикраси
Як приготувати новорічний салат «Ялинка»
Шинку або копчену свинячу грудинку наріжте середніми кубиками і висипте в ємність, в якій будете з’єднувати всі інгредієнти. Замість свинячої шинки можна придбати курячу або варену ковбасу.
Потім наріжте твердий сир і додайте його в ємність. Ідеальними при приготуванні салату будуть сорти сиру: «Російський», «Охтирський» і т.д.
Відварене куряче яйце очистіть від шкаралупи і обов’язково промийте в воді, щоб виключити її потрапляння в блюдо. Натріть яйце на дрібній тертці прямо в ємність.
Мариновані кабачки акуратно відіжміть від розсолу і наріжте середніми кубиками, додаючи до решти інгредієнтів.
Половинку цибулини промийте і наріжте дрібними кубиками, щоб гіркота не особливо відчувалася, а салат придбав пікантну нотку. Можна використовувати як ріпчаста цибуля, так і зелений, і червоний.
Сіль всипати за бажанням, так як і сир, і шинка, і кабачки її вже містять. Заправте салат майонезом.
З приготованого блюда викладіть на порціонної тарілці силует ялинки. Краї тарілки підітріть паперовим рушником, щоб не залишилося розлучень.
Промийте зелень кропу і подрібніть її ножем. Обсипте весь салатний силует, злегка підправляючи зелень, щоб у вас вийшла ялинка.
Майонезом акуратно проведіть діагональні смужки, на які викладіть промиті ягідки калини або журавлини.
Додайте трохи інших продуктів для прикраси салату і помістіть його в холодильник на 10-15 хвилин, а потім подавайте до столу.
Приємного вам апетиту!
Рецепт новорічного салату «Ялинка» готувала Улена.