Така яскрава і барвиста випічка підходить як для повсякденного, так і для новорічного чи іншого застілля. Яскраве печиво на основі медово-імбирного тіста виходить в міру розсипчастим, дуже ароматним і смачним.
Імбирних чоловічків можна подавати з топленим молоком, лате, чорним чаєм або міцною кавою. Вони прикрасять собою як домашнє чаювання, так будь-який святковий банкет. Уклавши пряникових імбирних чоловічків в барвистий короб і зав’язавши його яскравою стрічкою, ви створите відмінний їстівний подарунок. Такими солодощами можна порадувати свою подругу, брата, друзів або батьків.
Для прикраси імбирних чоловічків можна використовувати як готову глазур в тубах (її можна придбати в будь-якому супермаркеті), так і їстівну фарбу власного виготовлення. Її роблять на основі сирого білка (1 шт) і цукрової пудри (200 грам). Також для цих цілей можна приготувати заварний білковий крем, щоб покрити імбирних чоловічків білим «снігом».
Складові:
- 400 г пшеничного борошна
- 1 ч.л. меленого імбиру
- 100 г цукру
- 30 г вершкового масла
- 1 яйце
- 2 ст.л. меду
- щіпка меленої кориці
- щіпка меленого мускатного горіха
- щіпка меленої гвоздики
- 0,5 ч.л. харчової соди
- кулінарні фарби / фломастери / олівці
Приготування імбирних чоловічків
1. Насипаємо в сотейник необхідну норму цукру-піску, додаємо натуральний мед і якісне вершкове масло. Підігріваємо масу на паровій бані або на маленькому вогні.
Детальніше, як правильно підігріти масу для імбирних чоловічків на паровій бані, ви можете прочитати в рецепті торта «Медовик».
2. Після того, як цукор і масло розчиниться, насипаємо в каструлю необхідні прянощі і соду. Майте на увазі, що гвоздика дає досить сильний специфічний аромат, тому додавати її, як і корицю з мускатом, потрібно за бажанням.
3. З’єднуємо спеції і рідку масу, вводимо сире яйце.
4. Додаємо до солодкої имбирно-медової суміші двічі просіяне борошно.
5. Замішуємо м’яке і не липнуче до рук тісто для чоловічків. Обертаємо його харчовою плівкою, охолоджуємо 30-40 хвилин.
6. З розтягнутого в тонкий пласт медового тіста формуємо пряникових чоловічків за допомогою формочки. Товщина розкотив тесту – близько 3-5 мм.
Також можемо використовувати і інші форми для виготовлення печива: зірочки, ялинки, дзвіночки, янголята та інші на новорічну або різдвяну тематику.
7. Випікаємо імбирних чоловічків близько 10-12 хвилин (температура 180 градусів). Постійно стежимо за ними, щоб вона не стали занадто темними.
8. Прикрашаємо медових чоловічків на свій розсуд: малюємо спеціальними олівцями ротик, очі, волосся, гудзики.
Подаємо різдвяну випічку в будь-який час.
Рецепти святкової випічки:
- Вафельний торт з вершковим кремом
- Пиріг з полуницею дріжджовий
- Медовий пиріг з горіхами
- Пісний пиріг з повидлом
- Сирні завитки з вишнею