У літній період у дачників на ділянках добре дозрівають кабачки. Щоб їх смачно готувати, зовсім не обов’язково бути першокласним кухарем! Дивно соковиті, хрусткі, швидкі мариновані кабачки стануть прекрасною закускою для близьких людей! Таке блюдо добре підійде для подачі на вечерю або святковий стіл. Гості із задоволенням оцінять таку закуску, та й під міцні напої вона піде на ура! Засолити кабачки за цим рецептом неймовірно просто і швидко! Всього добу шматочках кабачків потрібно провести в маринаді і все, страва готова! А вже як тільки все розсмакують цю смакоту, то тут потрібно мати при собі листок і ручку, щоб ділитися простим рецептом!
Кабачки з кетчупом чилі на зиму
Огірки під капронову кришку
Необхідні компоненти для маринування швидких кабачків:
- – 2 кілограми кабачків
- – 1 літр води
- – 2 столові ложки цукру
- – 1 столова ложка кухонної солі
- – 2 штуки часниковий зубця
- – 10 штук листя вишні і смородини
- – 4 штука дозрілих парасольок кропу
- – 1-2 штуки листя лавра
- – 10 штук перцю запашного горошком
- – 10 г кореня хрону
- – 1 столова ложка рослинної олії
- – 1 столова ложка оцту (9%)
Як приготувати мариновані кабачки швидко
1. Взяти кабачки. Для закуски неодмінно потрібні молоді кабачки. Це пояснити легко тим, що в них немає грубих насіння всередині, і шкірка ще зовсім ніжна у плодів. Вимиті кабачки порізати кружальцями. Ширину визначити на око, але не більше товщини пальця.
2. Покласти в миску з кабачками листя: смородини, вишні, лавра, парасольки кропу. Нарізати тонкими смужками корінь хрону. Все повинно бути заздалегідь помито в холодній воді. Варто відзначити, що якщо самого кореня хрону немає, то підійде покупної хрін з баночки.
Маринована кольорова капуста з буряком
3. Додати порізані, що не крупно, шматочки часнику. При бажанні можна його розчавити, тоді вже викласти кашку в загальну масу. Всипати запашний перець.
4. Влити туди ж рослинне масло і оцет.
Капуста пелюстків на зиму
5. Закип’ятити питну воду з цукром і сіллю. Це буде маринад. Прямо гарячим, його потрібно буде влити в миску з кабачками. Залишити посуд на столі до повного охолодження. Потім, поставити в холодильник на добу. Зверху чашку слід прикрити кришкою або харчовою плівкою.
6. ЗБистрие мариновані кабачки на закуску готові! Діставайте їх з холодильника безпосередньо перед подачею до столу, так як найбільш смачні вони саме холодними.
Гострий перець на зиму маринований з медом
Мариновані маслюки на зиму
Смачного!
Рецептом приготування швидких маринованих кабачків поділилася Биханова Ірина Геннадіївна.
Рецепт кабачків по-корейськи від «Смачний діалог з Оленою Баженовой»: