Вважається, що підкова – це на щастя. Тому приготувати цей салат ви можете не тільки на новорічні свята, що вже стало традицією, а навіть на весільний стіл, на день народження, іменини, сватання – приводів для цього знайдеться предостатньо.
Пропоную приготувати на ваш новорічний стіл яскравий салат «Підкова» – символ удачі і щастя! Зробити такий салат можна як на загальному блюді, так і порційно. Блюдо виглядає дуже оригінально і урочисто в оточенні великої кількості свіжої зелені, салатного листя і посипань (кунжут, тертий пармезан і інші).
За основу для «Підкови» можна використовувати будь-який листковий салат. У формі підкови можна викласти і різні нарізки: ковбасну, сирну, м’ясну, фруктову. Я пропоную приготувати не зовсім звичайний салат з куркою і буряком, а прикрасою послужить яскрава рожева (кавунова) редька.
Отже, приступимо.
Інгредієнти для салату:
- куряча грудка – 1 шт
- печена картопля – 2 шт
- печена буряк (велика) – 1 шт
- морква (варена) – 2 шт
- сир твердий – 50 г
- кавунова (рожева редька) – 1 шт
- кунжут – 50 г
- Зелена цибуля
- кріп
- майонез
Салат «Підкова» – рецепт з фото: докладна інструкція з приготування
Підготовчі процеси, такі як запікання овочів і відварювання курячої грудки, зробіть напередодні. В цьому випадку приготування салату буде займати зовсім небагато часу. Овочі для салату можна не тільки запекти в духовці (у фользі), але і відварити у воді.
На широку плоску тарілку викладіть у вигляді підкови нарізану дрібними кубиками курячу грудку, полийте майонезом. При бажанні можна замінювати варену грудку печеним або копченим м’ясом, рибою.
Печена картопля очистіть, і натріть на тертці, викладіть половину акуратно на курку. Посоліть картоплю і полийте майонезом.
Варену моркву і твердий сир натріть і посипте на картоплю, полийте майонез. Потім додайте наступним шаром залишився картопля.
Кожен шар промазуйте майонезом. Почистіть запечену буряк, натріть на тертці. Помістіть буряк на шар з картоплею.
Приступати до прикраси цього салату я рекомендую перед подачею його на новорічний стіл, до цього часу тримайте блюдо під плівкою (харчової) в холодильнику.
Я використовувала тонкі слайси кавунової редьки, щоб покрити зверху готовий салат. Дрібно нарізаним кропом викладіть салат з боків.
Крім редьки, викласти зверху на салат можна тонко нарізану ковбасу, шинку, сир.
Внутрішню частину салату також посипте нарізаною зеленою цибулею. Тепер нанесіть смужку майонезу зверху салату і щедро посипте обсмаженою кунжутом. Замість кунжуту можна використовувати дрібно подрібнені волоські горіхи.
Новорічний салат «Підкова» готовий до того, щоб поставити його на новорічний стіл!
Смачного!
Покроковий рецепт з фото салату «Підкова» готувала Ельбі.