Цей рецепт запіканки з індички з овочами я підгледіла по телевізору в передачі «Контрольна закупівля». У ній ішлося про сметані, а потім дієтолог запропонувала приготувати низькокалорійну запіканку з індички з овочами, в якій в якості заливки використовується сметана. У рецепті зовсім не використовується масло, тому запіканка виходить дієтичної і низькокалорійної. У ста грамах такої запіканки з індички з овочами міститься не більше 300 кілокалорій. Мене ця інформація дуже обрадувала і я з ентузіазмом взялася за справу, благо, всі необхідні продукти були під рукою.
Зізнатися, у мене були побоювання, що така пісна запіканка може вийти сухуватою, але я марно хвилювалася. Індичка з овочами вийшла дуже навіть смачною і соковитою за рахунок кабачків і томатів. Із вказаної кількості інгредієнтів у мене вийшло чотири порції, правда їдці ми не надто активні, можливо комусь вистачить такої кількості індички з овочами тільки на три порції.
Складові:
- філе грудки індички – 500 г
- кабачки – 1 шт.
- томати – 3 шт. невеликого розміру
- солодкий болгарський перець (краще червоного кольору) – 1 шт.
- цибуля ріпчаста – 1 шт. невеликого розміру
- сметана – 200 г
- сіль за смаком
- листя петрушки для прикраси.
Рецепт приготування філе індички з овочами
- Філе індички наріжте дрібними кубиками. Розмір кубиків повинен побут приблизно півтора на півтора сантиметра. Суху сковороду (без олії!) Поставте на плиту і розігрійте. На суху сковороду викладіть шматочки індички.
- Обсмажте індичку, періодично струшуючи сковороду. Це робиться для того, щоб шматочки індички вкрилися скоринкою і при подальшому запіканні не стали сухими, а залишилися соковитими. Обсмажуйте індичку хвилин п’ять, не більше. Шматочки м’яса ні в якому разі не повинні прожаритися наскрізь, повинна просто утворитися скоринка. Тобто, індичка повинна бути доведена лише до напівготовності. В самому кінці індичку трохи посоліть.
- Поки обсмажується індичка, наріжте овочі. Кабачок наріжте тонкими пластинками, можна четвертинками. Солодкий перець – соломкою. Овочі злегка підсолити.
- Ріпчасту цибулю наріжте дрібними кубиками. Помідори поріжте великими шматочками. Помідори і цибулю трохи підсолити.
- У форму для запікання викладіть спочатку шматочки індички, потім суміш з кабачків і солодкого перцю. Форму при цьому змащувати маслом не потрібно.
- Зверху розкладіть шматочки томатів, посипте цибулею.
- Сметану трохи посоліть, перемішайте. Залийте форму з індичкою і овочами сметанним соусом і поставте в розігріту до 180 градусів духовку на тридцять хвилин.
- Готову запіканку з індички з овочами посипте листям свіжої петрушки і подавайте на стіл.