Жодне застілля, або навіть жоден сімейний обід не проходить без різноманітних звичних і оригінальних салатів. У сучасній кулінарній сфері існують рецепти салатів на будь-який смак і на будь-який час року. З наближенням теплої пори, жодна господиня не пропустить можливості порадувати своїх домочадців свіжими салатами, з неймовірно багатим вітамінним букетом. Від розмаїття рецептів, як то кажуть, очі просто розбігаються. В кінці весни, наприклад, можна приготувати салат, де основними інгредієнтами виступає редис і качанний салат. Також будь-якого гурману до смаку припаде одночасно просто і надзвичайно смачний салат з вареної картоплі і кропиви.
Одним з найоригінальніших, нескладних в приготуванні і дуже економних салатів вважається салат з кульбаб, заправлений сметаною. Рецепт його досить-таки простий. Для початку необхідно добре очистити півкілограма листя кульбаби, після на 30 хвилин залишити їх в злегка підсолену воду. Злив воду, залишиться тільки дрібно нарізати листя. Далі потрібно приготувати соус для заправки листя кульбаби. Для цього знадобиться приблизно 200 грам свіжої сметани, одна столова ложка подрібненої шніт-цибулі і солі / перцю за смаком. Також важливо згадати, що сметану можна замінити майонезом або рослинним маслом, додавши в них трохи лимонного соку. Також разом з листям кульбаби можна використовувати качанний салат.
З появою свіжої моркви, багато господинь люблять готувати різні страви з її застосуванням. Салатів це стосується в першу чергу. Перераховувати кулінарні рецепти страв, де основним інгредієнтом є морква, можна довго. Наприклад, ідеальним доповненням обіднього столу виступить салат звичайний морквяний салат, що дозволяє в повній мірі насолодитися вітамінним багатством даного овоча. Досить взяти 0,5 кілограма ретельно вимитого, добре просушеної і натертої великою соломкою моркви, 2 столові ложки соку лимона, цукрового піску столову ложку, чайну ложку масла, а також солі за смаком. Заправка для салату готується з використанням 200 мл молочного йогурту, двох столових ложок олії, однієї столової ложки цукрового піску, однієї столової ложки соку лимона, а також приблизно чотирьох штук шніт-цибулі. Цей низькокалорійний салат, безумовно, сподобається будь-якій людині.