Рік тому в лінійці хлібопічок Мулинекс з’явилася ця товстуха. Вперше стало можливим піч у себе вдома цілий хліб в електричної хлібопічки. Революція? В якомусь сенсі так. Але скепсису цей агрегат теж викликав чимало, звичні хлібні «цеглинки» давно просто засіли в нашій свідомості і не дуже-то хотіли ділити місце з пишним круглим короваєм. Так що спочатку цю модель змогли оцінити всі, кому форма домашнього хліба не була принципово важлива, а також ті, хто давно мріяв піч будинку щедрий кубанський коровай і здобні французьку бріош. Такою була рекламна кампанія цієї хлібопічки. Крім цього виробники обіцяли простір для творчості, можливість використовувати набір окремих програм для того, щоб спекти свій хліб поетапно, а також оцінити смак варення, приготованого в хлібопічці.
Якщо все це вам підходило, то, швидше за все, ви вже купили або схиляєтеся до покупки La Fournee RZ710 від Moulinex, і читаєте цей огляд саме для того, щоб утвердитися у виборі. Що ж, давайте по порядку!
Екстер’єр і функціональні можливості
Отже, ми маємо справу з хлібопіч, яка пече круглий хліб. Це візуальне принципова відмінність, яке, в общем-то, на смак хліба ніяк не впливає. Це справа звички, не більше. Разом з тим, ті ж бісквіти для тортів, відкриті киши і навіть фруктові пироги, які в ній також можна випікати, традиційно в нашому розумінні залишаються круглими.
Хлебопечка має дуже привабливий зовнішній дизайн, корпус, виконаний в білому кольорі і сріблясту знімну кришку. Зверху на кришці встановлена знімна ж сфера-вставка з товстого скла, через яке в процесі роботи пристрою можна спостерігати за тестом і випікати хліб. Спереду на корпусі є невеликий відсік, в якому зберігається мірну склянку для рідини і мірна ложка для дріжджів і добавок. Це відмінне рішення, тому що завжди виникає питання про те, де ж зберігати всі ці мірні стаканчики і ложки? В даному випадку це питання вирішене, до того ж дуже раціонально і зручно. Усередині хлібопічки чаша з антипригарним покриттям і ніж, який працює в двох площинах. До речі сказати, заміс ця модель справляє дуже добре, і за бажанням може зажадати невеликого участі на початковому етапі, якщо раптом не дуже акуратно поклали муку і її потрібно струсити до загального грудки тіста. Але, в принципі, при дотриманні черговості і закладці інгредієнтів в чашу відповідно до зазначеного порядку, проблем із залишками борошна по кутах і стінок чаші не виникає. La Fournee RZ710 – агрегат досить потужний, більше 1000 Вт, тому працювати з нею сподобається не тільки новачкам, але і досвідченим «бійцям кухонного фронту», працює швидко і ефектно. У цій моделі передбачено 17 програм, велика частина з яких автоматичні, але є й невеликий простір для маневру, щоб можна було окремо замісити, Расстоян і випекти хліб по своїй рецептурі. Для досвідчених пекарів і експериментаторів на кухні це особливо важливо. До хлібопічці додається інструкція, досить лаконічна, але і достатня для того, щоб зрозуміти принцип роботи і особливості використання, і книга рецептів. Остання, мабуть, є найвужчим місцем для La Fournee RZ710. Пристойна частина рецептів недопрацьована, і невдалі результати можуть принести розчарування, особливо новачкам.
Разом з тим, відмінно працює рецептура білого хліба для Програми 1, на ній можна пристосуватися до агрегату і вивчити, як він працює. Нагородою буде білий пишний хліб.
Всі етапи роботи хлібопіч фіксує звуковими сигналами, і, якщо ви перебуваєте на кухні, то можна після замісу вийняти ніж, підійшов хліб перед початком випічки надрізати, змастити молоком і посипати, скажімо, кунжутом. Якщо заміс і випічка хліба задається на нічний час, то звук можна відключити. Дуже завбачливо, погодьтеся.
Взагалі, окремим перевагою цієї моделі можна вважати просте і функціональне меню управління. Задати можна не тільки програму, а й вибрати ступінь засмаженою скоринки, відкласти початок випічки. Для окремих програм замісу, вистоювання і випікання можна задавати час з мінімальним кроком. Це дуже зручно.
Чіабатта в хлібопічці Мулинекс La Fournee RZ710
Ще однією перевагою цієї хлібопічки заявлена можливість пекти хліб 500, 750 і 900 грамів. Сказати чесно, це не зовсім так. Тобто, можна, звичайно, завантажити продукти на напівкілограмовий хліб, і він навіть спечеться, ось тільки результат не буде таким вражаючим. Все-таки, у чаші цієї моделі досить широке дно, тому напівкілограмовий хліб не буде пишним і високим. Це потрібно враховувати. З іншого боку, господиня, яка вирішила забезпечувати домашнім хлібом сім’ю з трьох осіб, цілком може спекти великий хліб на пару днів, зробивши із залишків хліба пудинг, шарлотку, грінки, панірувальні сухарі або сухарі для котлет. Але і залишки хліба через два дні не будуть черствими і нудними сухарями, адже загальновідомий факт, що домашній хліб набагато довше залишається м’яким, смачним і не пліснявіє.
Є у La Fournee RZ710 функція підтримки тепла, але, чесно кажучи, не дуже зрозуміло, для чого вона потрібна. Так, декларується, що вона може підтримувати хліб теплим до потрібного моменту. Але, по-перше, чи не простіше розрахувати час, а по-друге, готовий хліб, за всіма правилами, потрібно дістати з печі і дати повністю охолонути йому на решітці. Триваюче тепло може тільки погіршити товщину і без того достатньо скоринки і продовжувати процес випікання, який до того моменту повинен як би закінчиться.
Не хлібом єдиним
Але що це ми все про хліб та про хліб? Наша помічниця La Fournee RZ710 від Moulinex здатна на більше!
Шарлотки, і ті ж хлібні пудинги із залишків хліба цілком можна випікати і в хлібопічці. І це особливо актуально влітку, коли десерт домочадці все одно вимагають, а включати духовку в спеку категорично не хочеться. Ваша помічниця виручить вас в цій ситуації! Для шарлотки навіть є окрема автоматична програма.
Спробуйте приготувати французьку бріош на 750 грам і на стадії підйому тесту додати туди скибочки персиків або стиглих слив з мигдальними пелюстками. Вийде відмінний фруктовий пиріг! Присипати зверху цукровою пудрою, додати ложку збитих вершків або жирної сметани, і готовий не те що десерт, а цілий свято!
Бріош в хлібопічці.
Або, наприклад, вам більше не доведеться місити тісто на пельмені, для цього тепер є окрема програма в хлібопічці. І ви обов’язково оціните той факт, що тісто на пельмені без яєць може бути цілком пластичним, дуже зручним в роботі і смачним! Тут ви можете подивитися процес замісу дріжджового тіста холодного бродіння в хлібопічці.
Тісто пельменное в хлібопічці.
Ще одна дуже корисна автоматична програма – варення. Що по суті можна в цьому режимі приготувати, подумаєте ви, особливо якщо той самий варення і не їсте? Наприклад, фруктове пюре! Якщо трапився урожай яблук або слив, і ви не знаєте, що з цим багатством робити, зверніть увагу на вашу хлібопіч. Очищені і нарізані шматками яблука потрібно висипати в чашу і запустити програму ВАРЕННЯ. Трохи більше години товстуха La Fournee буде заважати, не перестаючи, яблучну масу, перетворюючи її в пишне повітряне пюре красивого бурштинового кольору. Якщо ви хочете заготовити такого пюре на зиму, а ви обов’язково захочете, як тільки спробуєте, то при варінні кришку варто зняти і відкласти, щоб активніше виходила волога з пюре і воно краще зберігалося. Повірте, тієї солодощі, що є в самих яблуках, цілком буде досить для консервації. Взимку ж таке пюре, змішане і збите з замороженими ягодами в сорбет, буде найкращим ласощами для дітей і дорослих!
Інгредієнти для варення завантажені в хлібопічку. Так виглядають соуси / варення / джеми / фруктове пюре, випарене для заготовки на зиму
Але це ще не все. Хто сказав, що можна тільки варити солодке варення? Ні в якому разі. Наприклад, томатна паста, випарена таким чином в хлібопічці, буде така гарна! Цей прийом відмінно вирішить проблему з утилізацією надлишків урожаю, адже при випаровуванні томатна маса зменшується в об’ємі в 4-5 разів, а значить, і місця в шафі займатиме куди менше, ніж банки з маринованими помідорами. Якщо є місце в морозилці, таку пасту можна і там розмістити в невеликих пакетиках порціями на одне використання. Тоді і томатні супи, і томатний соус до пасти, і навіть томатні підливи до м’яса завжди будуть справою кількох хвилин! Сливовий ткемалі або сливове масло теж цілком можуть стати смачною історією на вашій кухні з такою-то помічницею.
Мрієте приготувати «ікру заморську баклажанну», як в дитинстві з магазинної полиці? Немає нічого простішого, з такою-то подружкою! Два циклу в режимі ВАРЕННЯ, перший під кришкою, другий – без неї, і можна розкладати по банках. Рецепт хлібопічка прийме ваш улюблений і перевірений, адже справа тільки в постійному м’якому і рівномірному нагріванні хащі і безперервному помішуванні. Така трохи, а скільки вільного часу у вас при гарантованому результаті!
Розбудіть фантазію, і ви зробите ще масу відкриттів разом з цією хлебопечкой.
Якщо ви в даний момент вирішуєте, яку хлібопічку вам купити для своєї кухні, то завжди потрібно виходити тільки зі своїх максимальних потреб. Якщо вам потрібен час від часу просто цеглинка хліба, то ви цілком будете задоволені і більш простою і дешевою моделлю.
Але якщо ви багато часу проводите на кухні, любите експерименти, плануєте меню і впроваджуєте різноманітне і здорове харчування для своєї родини, то цілком можете зупинити свій вибір на хлібопічці La Fournee RZ710 від Moulinex, повірте, вона вас точно не розчарує.