Пагони часнику або часникові стрілки мають досить яскравий смак, який вони зберігають в стравах. Часникові пагони добре поєднуються з м’ясом і овочами. Сьогодні ми будемо готувати часникові стрілки з куркою. Ця страва більше схоже на салат, який можна подавати як в гарячому, так і в холодному вигляді.
Кухня: за мотивами Китайської.
Спосіб приготування: жарка.
Складові:
- часникові стрілки – 300 г
- куряче філе – 300 г
- картопляний крохмаль – 2 ч. ложки
- соєвий соус – 2 ч. ложки
- соняшникова олія – для обсмажування
- сіль – 1 ч. ложка
- цукор-пісок – 1 ч. ложка
- спеції за смаком.
Спосіб приготування
Куряче філе розморозити, якщо воно зберігалося у вас в морозильній камері. Пам’ятайте, що продукти потрібно розморожувати повільно – при кімнатній температурі, тоді вони збережуть більше корисних речовин. Замість готового куряче філе ви можете використовувати грудки, гомілки і інші частини. Головне, відокремити м’ясо від кісточок. До речі, якщо вам більше до душі інші види м’яса – можете використовувати їх. Наприклад, свинину. Філе наріжте тонкими смужками. Чим тонше будуть брусочки, тим краще. Цю страву можна віднести до страв китайської кухні, а китайські кухарі люблять шинкувати м’ясо дуже тонко.
Пагони часнику помийте, обріжте стрілки, покладіть на обробну дошку і порубати на шматочки довжиною 4-5 см.
Тепер підготуйте крохмальний соус. У глибокій мисці змішайте стакан води, дві чайні ложки соєвого соусу, дві чайні ложки картопляного крохмалю, чайну ложу солі і чайну ложку цукру. Можете додати сюди трохи улюблених спецій. Ретельно перемішайте.
Налийте в сковороду олію. Для більшого аромату часникові стрілки і куряче філе краще обсмажити в соєвому маслі. Однак, через брак такого, цілком підійде і звичайна соняшникова олія. А ще можна додати трохи кунжутного масла. Добре нагрійте сковороду. Покладіть в масло подрібнене куряче філе. Обсмажуйте його зовсім недовго – максимум п’яти хвилин. Не забувайте постійно помішувати, щоб обсмажування проходила рівномірно з усіх боків.
Потім додайте до курячого філе нарізані часникові стрілки. Перемішайте і обсмажуйте цю суміш 2-3 хвилини. Потім покладіть куряче філе і пагони часнику в друшляк, щоб скло зайве масло. У чисту сковороду налийте крохмальний соус, який ми приготували. Тільки спочатку добре перемішайте його знову. Доведіть крохмальний соус до кипіння.
Потім покладіть в сковороду наші обсмажені інгредієнти. Накрийте сковороду кришкою і протушкувати курку і пагони часнику ще хвилин п’ять. Блюдо готове. Викладіть часникові стрілки з куркою і крохмальним соусом в салатницю і подавайте до столу. Смачного!