Про користь хліба з висівками можна розмовляти дуже довго. Його необхідно включати в свій раціон, адже завдяки підвищеному рівню клітковини поліпшується травлення. Це відмінний вибір для тих, хто сидить на дієті, тому що такий хліб допомагає відчувати себе ситим довше, і відчуття голоду після перекусу або обіду настає не так швидко. До того ж, в ньому міститься більше вітамінів групи В. Що вже говорити, якщо хліб з висівками радять вживати навіть діабетикам і людям, що страждають проблемами з шлунково-кишковим трактом. А вже коли такий хліб приготовлений самостійно, то в його користь взагалі не варто сумніватися! Пропонуємо простий рецепт домашнього хліба з висівками. На його приготування піде зовсім мало часу і сил, враховуючи, що допоможе в цьому хлібопічка (в даному випадку використовувалася хлібопіч Binatone BM-2068). Хліб виходить щільним, ситним і дуже ароматним.
Спосіб приготування: в хлібопічки Binatone BM-2068.
Інгредієнти для буханки хліба вагою 750 г:
- 1 стакан води (не обов’язково використовувати теплу воду)
- 2 ст. ложки рослинної олії без яскравого запаху
- 1,5 ст. ложки цукру
- 1,5 ч. Ложки солі
- 1 ч. Ложку сухих дріжджів
- 3 склянки пшеничного борошна
- 2 ст. ложки дрібних висівок.
приготування
В чашу хлібопічки влийте воду і потім всипте в воду сіль, цукор і дріжджі.
Влийте рослинне масло.
Додайте в чашу борошно (краще попередньо її просіяти).
Всипте висівки. Їх можна купити у відділах здорового харчування і швидких сніданків, або ж у фірмових хлібопекарських магазинах або магазинах від хлібозаводів.
Виберіть режим випічки «Основний», буханець – 750 грам, скоринка – темна або середня. Натисніть на «Старт» і стежте за тим, як замішується тісто. Залежно від муки вам може знадобитися додати води або муки. Спочатку тісто виходить досить грудкуватим.
Воно не повинно бути дуже м’яким, тому що такий хліб повинен бути щільним за структурою. Після замісу і першого відпочинку тісто стане гладким.
Коли програма закінчить роботу, акуратно дістаньте буханку з апарату. Якщо хліб трохи трісне під час випічки – нічого страшного. Смак від цього не зіпсується.
Перед тим, як розрізати буханець хліба з висівками, остудіть її, інакше м’якуш може скомковаться. Та й є гарячий хліб дуже шкідливо, хоча і дуже хочеться.
Особливо приємно є такий смачний домашній хліб з висівками за сніданком.
- Смачного!