Міні-кекси, або повітряні мафіни з додаванням какао та сиру – оптимальний варіант частування для всіх. Готуються легко і швидко, підійдуть як для дитячого свята, так і для дружнього чаювання дорослих.
Популярність шоколадно-сирних мафінів, приготованих за цим рецептом, цілком виправдана. Міні-кекси виходять ніжними, м’якими, з приємною повітряної структурою. Переплетення двох смаків – шоколадного і сирного, відмінно доповнює один одного, переносячи наші відчуття в неземну казку, в якій збуваються мрії всіх ласунів, від малого до великого. Частування просто тане в роті, спонукаючи потягнутися за добавкою. Багато мам цінують даний рецепт за додатковий бонус: якщо дитина відмовляється їсти сир в натуральному вигляді, то в такій випічці, замаскований шоколадом, цей кисломолочний продукт йде непомітно і просто на «Ура».
Складові:
для тесту:
- борошно пшеничне вищого сорту – 160 г
- сода харчова – ¼ ч. л.
- розпушувач для тіста – 1/3 ч. л.
- цукровий пісок – 50 г
- какао – порошок – 4 ст. л.
- масло вершкове – 50 г
- білок – 1 штука
- яйце куряче – 1 шт.
- кефір – 100 мл
для начинки:
- сир – 120 г
- цукровий пісок – 3 ст. л.
- жовток – 1 штука.
приготування:
- Необхідна кількість вершкового масла помістити в невеликий сотейник і розтопити на повільному вогні, остудити.
- Змішати сухі інгредієнти: в глибоку чашку просіяти борошно, додати соду і розпушувач, какао-порошок, цукор-пісок, ретельно розмішати.
- Окремо в іншій чашці, згідно з правилом приготування мафінів, злегка перемішати рідкі інгредієнти: кефір, розтоплене вершкове масло, білок, яйце.
- Влити суміш рідких інгредієнтів в суху суміш і перемішати ложкою.
- Сир, попередньо перетерши його, якщо це необхідно, через сито, змішати з цукром-піском і жовтком до однорідності маси.
- Приготоване тісто рівномірно розподілити по формах для випічки маффінів, заповнюючи їх на 2/3.
- З сирної маси зробити кульки, укласти їх поверх тесту в формочки, злегка занурюючи їх в ньому.
- Випікати в розігрітій до 200 градусів духовці близько 25 хвилин, до готовності.
- Спечені мафіни – ватрушки вийняти з духовки, остудити і ось гарна випічка готова до вживання. І шоколадно, і сирно! Смачного!
Господині на замітку:
- Верхівку маффинов, з метою прикраси, можна покрити помадкою або полити шоколадною глазур’ю або топінгом.