Маринована капуста з буряком – один з найбільш вдалих варіантів приготування нескладної, але дуже смачною закуски.
Я давно вже помітила, що на будь-якому святковому столі найпростіші закуски з’їдаються в першу чергу і з особливим задоволенням. Та й назва «закуска» говорить сама за себе. Вживають закуски найчастіше під алкоголь. А що може краще поєднуватися з міцними напоями, ніж хрустка, пікантна маринована капуста?
Даним рецептом вже багато років, але він не старіє. Принадність його полягає ще й в тому, що капуста маринується неймовірно швидко – всього за 12 годин. Тобто, якщо ви завтра чекаєте гостей, з вечора замаринуйте капусту, до ранку закуска буде вже готова. І ще хочу порекомендувати один цікавий рецепт – це капуста по-корейськи.
Складові:
- капуста білокачанна зимових сортів (наприклад, колобок) – 2 кг
- морква – 400 г
- часник – 4 зубчики
- буряк – 50 г
- яблука – 1 шт.
Для маринаду (на 0,5 л води):
- вода – 0,5 мл
- рослинне масло – 150 г
- оцет (9%) – 150 г
- цукор -100 г
- сіль – 2 ст. л.
- лавровий лист-3 шт.
- запашний перець – 6 горошин.
Як приготувати:
- Перед тим як маринувати, потрібно підготувати всі овочі – це самий трудомісткий процес. Капустяний качан зачистите до чистих аркушів, наріжте не надто тонко, качан відкиньте в сторону, вона для маринування не годиться.
- Моркву миємо, очищаємо від шкірки і трьом на крупній тертці. З’єднуємо з капустою.
- Точно також чинимо з буряком – чистимо, тремо і додаємо до капусти. Перемішуємо. До речі, вибирати краще такий коренеплід, червоний колір якого якомога яскравіше і більш насиченою.
- Очищений часник пропустіть через прес. та
- Вимите яблуко прямо з шкіркою теж крупно натріть. Знову все змішайте.
- У чисту трилітрову банку щільно укладіть капусту.
- Тепер приготуйте маринад. Для цього кип’ятимо воду, додаємо туди сіль, цукор, запашний перець, лавровий лист і рослинне масло. Тримаємо на маленькому вогні 5 хв. під кришкою і вимикаємо.
- Відразу гарячим розсолом залийте капусту. Вливайте обережно, по стінці, щоб не тріснула банку, а маринад зміг проникнути в усі порожнечі і досягти дна. Коли банка охолоне, винесіть її на холод, накривши кришкою.
- Як вже говорилося раніше, приблизно через 12 годин швидка маринована капуста буде готова. Зберігається в прохолодному місці вона може кілька тижнів. Подавайте, прикрасивши зеленню.