Перші страви є невід’ємною частиною повсякденного столу. Суп курячий з додаванням овочів і макаронів – простий і смачний рецепт домашнього страви для всієї родини.
Ароматний суп з курки люблять практично всі. З ніжного курячого м’яса виходить світлий, прозорий і смачний бульйон з прекрасними поживними властивостями. Густий і ситний суп, який пропонуємо зварити сьогодні, складається з корисних овочів і макаронних виробів. Крім основних овочів – цибулі, моркви і картоплі, суп можна доповнити соковитим селерою, який приємно освіжить блюдо і збагатить вітамінами. Це перша страва підходить для повсякденного харчування дорослих і для дитячого раціону. На приготування смачного супчика не потрібно багато часу. Просте блюдо включає тільки доступні і недорогі інгредієнти. Смачний і корисний суп з курки можна приготувати про запас. Його смакові якості залишаться незмінними при зберіганні в холодильнику до 36 годин. При необхідності, порцію першої страви можна розігріти в окремій ємності і подати до обіднього столу.
Складові:
- курка – 350 г
- морква – 2 шт.
- цибуля – 2 шт.
- картопля – 2-3 шт.
- макарони (з твердих сортів пшениці) – 4 ст. л.
- селера – 1 черешок
- зелень – за смаком
- сіль за смаком
- рослинне масло – 4 ст. л.
- перець чорний – за смаком.
Спосіб приготування
- Налийте в каструлю 2 літри води і покладіть підготовлену порцію курячого м’яса з кісткою. Поставте варитися суп на невеликому вогні, накривши кришкою. Після закипання бульйону ретельно зніміть утворилася пінку. Під час приготування страви почистіть і вимийте картоплю. Наріжте овоч на невеликі скибочки або кубики.
- Очищені цибулю і моркву дрібно наріжте. Морква апетитно виглядає в супі, якщо овоч нашаткувати тонкими кружечками.
- Черешок селери добре очистіть від землі і прожилок. Вимийте зелень. Наріжте інгредієнти на свій смак.
- Після 25 хвилин варіння курячого м’яса додайте в суп картопля. Готуйте страву на мінімальному вогні ще 15 хвилин.
- Тушкуйте в 2-3 ложках рослинного масла нарізану цибулю і подрібнену моркву до напівготовності.
- Селера і зелень припустити в ложці рослинного масла кілька хвилин.
- Посоліть суп і додайте в нього овочеву пасеровку і заправку з ароматного селери. Засипте в бульйон макарони з твердих сортів пшениці. Продовжуйте варіння до готовності м’яса, приблизно 15 хвилин. Слідкуйте за тим, щоб не переварились макарони. Поперчіть блюдо, заправте шматочками м’яса курки і подавайте до столу. Суп можна прикрасити свіжою зеленню.
Господині на замітку:
- Рецепт приготування супу легко урізноманітнити, приготувавши страву на м’ясі кролика або індички. Якщо замінити макарони свіжою капустою, то вийдуть швидкі щі з селерою.
- У самому кінці в суп можна додати 2 зубчики часнику, подрібнених за допомогою преса або терки. Завдяки часнику бульйон придбає більш насичений смак і аромат.
Автор: tatka.