Давайте приготуємо справжню мрію ласуни – ніжний десерт з чорносливу з волоським горіхом. У супермаркеті такі ласощі не купиш, однак втілити мрію в життя можна легко в домашніх умовах.
Завдяки своєму чудовому складу, чорнослив є одним з найбільш корисних сухофруктів. Нафаршіруем його горіхами і подамо з приготованим вершковим кремом. Чорнослив з волоським горіхом в вершках – гідне і корисне десертне страву.
Необхідні продукти:
- чорнослив з кісточкою – 500-600 г
- волоський горіх (ядра) – 100-150 г
- сметана або вершки (35%) – 200-250 г
- цукор – 5-8 ст. ложок
- ванільний цукор – 1-2 ч. ложки
- вино – 400-500 мл.
Як приготувати чорнослив з волоським горіхом:
- У каструлю налити вино і всипати 2-4 ст. ложки цукру. Поставити на вогонь і довести до кипіння. Порада: можна взяти біле і червоне вино в рівних пропорціях. Чорнослив промити і перекласти в каструлю з вином. Варити на повільному вогні 30-40 хвилин, поки не випарується майже все вино.
- Зняти з вогню і дати охолонути, не витягуючи чорнослив з вина.
- Акуратно видалити кісточки, щоб не пошкодити цілісність чорносливу. Четвертинкою ядра волоського горіха фарширувати чорнослив (замість кісточки) і укласти в глибокий салатник або піалу.
Порада: зверху можна полити невеликою кількістю винного сиропу (з того що залишилося після варіння чорносливу).
- Сметану або вершки збити з цукром до консистенції пишного крему. Порада: щоб знизити калорійність, можна використовувати для десерту сметану менш жирну (15%), але тільки крем вийде не дуже густим. Однак, це не змінить смак чорносливу з волоським горіхом.
- Залити отриманим кремом підготовлений чорнослив з горіховою серцевиною. Десерт готовий та можна подати до столу, або прибрати в холодильник.
- Чорнослив і волоський горіх – класичне поєднання продуктів. Буряк з чорносливом і волоським горіхом – відомий рецепт салату.
На замітку:
- Він багатий вітамінами і мінеральними речовинами, пектинами і клітковиною, тому чорнослив має лікувальні властивості. Він дуже корисний при анеміях, авітамінозах, захворюваннях шлунково-кишкового тракту, сечокам’яної хвороби, а також рекомендований тим, хто стежить за своєю фігурою. Чорнослив здатний нормалізувати роботу серцево-судинної і травної системи, а також обмін речовин і кров’яний тиск. Він виводить шлаки з організму, бореться із запаленнями ясен і карієс. Включаючи чорнослив в свій раціон, ми не тільки оздоровимо організм а й покращимо зовнішній вигляд, а також завжди будемо перебувати в гарному настрої.