У приготуванні рулетів з кабачків немає особливих премудростей. Ситна і смачна закуска подобається практично всім. Фарширувати роли можна будь-якою начинкою, але ми пропонуємо використовувати яєчний омлет, перець і томати.
Дивно проста, смачна і ситна закуска – рулетики з кабачків з овочами і омлетом, може стати хорошим доповненням до вашого повсякденного меню. Особливо, якщо скоро прийдуть гості. Яскраві і апетитні рулетики не залишать байдужим жодного гурмана. Так що, готуючись зустрічати гостей, зробіть якомога більше цього частування.
Насправді цю закуску можна приготувати з будь-якою начинкою, будь то овочі, гриби, сир, шматочки солоної риби або ковбаса. Але я пропоную оригінальну подачу з використанням овочів і яйця.
Складові:
- кабачок – 1-2 шт.
- перець болгарський – 1 шт.
- помідори – 2-3 шт.
- яйце куряче – 2 шт.
- майонез – 2-3 ст. л.
- петрушка
- часник – 1 зубчик
- масло рослинне
- сіль перець.
Спосіб приготування
- Кабачок нарізаємо вздовж на пластинки товщиною близько 0,3-0,4 см. Необхідно, щоб вони після смаження могли добре згортатися, не ламалися і не рвалися. Викладаємо на тарілку або дощечку і натираємо сіллю. Тільки не пересолити! Пізніше ми будемо Перемащуємо рулетики майонезом, а він теж солоний.
- Тепер необхідно кабачки обсмажити. Для цього я змащую гриль сковороду невеликою кількістю рослинного масла, добре її розігріваю і викладаю пластинки з кабачків. Такий спосіб смаження мені подобається, тому що використовується мало жиру і в підсумку виходить гарний смугастий малюнок. Якщо ж немає сковороди гриль, звичайно, можна смажити на будь-який інший. Крім того, можна кабачки запекти в духовці.
- Поки смажиться кабачок, підготуємо начинку для рулетиків. Одним з компонентів буде яйце. Нам потрібно його розбити в мисочку, злегка присолити, за бажанням поперчити, збовтати і вилити на розігріту сковороду. Таким чином, зробимо яєчний млинець. Його можна обсмажити з двох сторін.
- Приступимо до підготовки овочів. Нарізаємо часточками помідор і смужками перець. Довжина нарізаних овочів повинна відповідати ширині кабачка.
- Нарізаємо також і яєчний млинець. Готуємо до збірки всі інгредієнти, в тому числі і майонез. У нього видавлюємо невелика кількість часнику. Перемішуємо.
- Кожен пласт кабачка змащуємо майонезом. На край викладаємо перець, помідор, яйце, і петрушку.
- Звертаємо рулетом так, щоб петрушка злегка виглядала. Якщо потрібно закріпити краю, можна використовувати дерев’яні шпажки або зубочистки.
- Наша смачна, ароматна і яскрава закуска з кабачків тепер може прикрашати стіл.
На замітку:
- Такі рулетики можна приготувати з баклажанів.
- У начинку можна додати огірок, ковбасу.
- При бажанні обсмажувати кабачки можна в яйці.