Отже, дорогі друзі, дозвольте представити Вашій увазі рецепт рулету ханум. Рецепт я підготувала з фотографіями, щоб все було ясно і зрозуміло, тому що зробити рулет ханум не так просто, як здається на перший погляд 🙂 Готувати ханум ми будемо в мультиварці, але підійде і звичайна пароварка!
Ханум – національне блюдо узбецької кухні і має безліч назв: Хоним, Оромо, Хунон, Бурма, Кіймалі, Орама, Киркабат. Готують його з дуже дрібно нарізаною баранини з додаванням курдючного сала. Чимось нагадує манти, але готується рулет зазвичай на пару, і не порційно, а цілим рулетом.
Я підготувала рецепт Ханума з фотографіями в мультиварці, використовувала грати для варіння на пару. Для начинки завжди вибираю яловичину і додаю капусту або рідше картопля. Тісто ж частіше беру готове листкове бездріжджове, якщо немає часу замішувати вручну. До речі, тісто для рулету має бути досить крутим і еластичним, якщо ви хочете місити його самі.
Паровий рулет ханум – інгредієнти:
- Тісто листкове бездріжджове – 500 г
- Фарш з яловичини – 500 г (у мене зазвичай лопатка)
- Цибуля ріпчаста – 250 г
- Часник – за смаком
- Капуста білокачанна – 400 г
- Яйце круто – 2 шт
- Олія – 1 ст.л.
- Зелень, спеції, сіль – за смаком
Приготування рулету ханум на пару в мультиварці
Примітка – з даної кількості продуктів у мене виходить два рулету. Тісто і начинку я ділю навпіл.
Яловичину для рулету подрібнюємо в фарш.
Дрібно шаткуємо капусту.
Відварюємо в підсоленій воді до напівготовності. Потрібно, щоб капуста стала м’якою, але не переварити. Скільки варити – сказати важко, все залежить від сорту капусти. Я зазвичай відварюю близько 3 хвилин.
Тим часом подрібнюємо цибулю для м’яса.
Додаємо його в фарш, видавлюємо туди ж часник і щедро посипаємо спеціями. Гарненько все перемішуємо.
Обсмажуємо дрібно нарізану цибулю на рослинній олії і додаємо в капусту.
Натираємо на дрібній тертці яйця.
І так само додаємо їх до капусти з цибулею. Добре перемішуємо.
Яйця можна і не додавати. Але вони роблять начинку ніжнішою.
Розкачуємо листкове тісто, викладаємо рівним шаром половину м’ясного фаршу.
Зверху таким же рівним шаром викладаємо капусту з яйцями.
Акуратно загортаємо і формуємо наш перший рулет ханум =)
Приблизно ось так:
Краї щільно защипуємо і скріплюємо зубочистками. Укладаємо в пароварку і готуємо 40-45 хвилин.
Коли пропищить таймер, ми отримуємо такий рулет. Акуратно дістаємо з пароварки і виймаємо зубочистки.
Паровий рулет ханум готовий! Ласкаво просимо до столу =)
Подавати рулет ханум я рекомендую з молочно-грибним соусом, свіжими овочами та зеленню.
Калорійність рулету ханум на 100 г = 208 ккал
- Білки – 8,6 г
- Жири – 13 г
- Вуглеводи – 14,2 г
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Рейтинг 5.0 4 відкликання
Приємного всім апетиту! Спробуйте, рулет дуже смачний, ситний і його калорійність не зашкалюють, як у випадку зі смаженими смаколиками =)
З повагою, Наталі