Пшоняна каша з гарбузом – це одна з найбільш популярних каш в російській кухні і, до того ж, дуже смачна і корисна. Таку кашу ви можете варити круглий рік, якщо зумієте зберегти гарбуз в свіжому вигляді або запасеться на зиму мороженої гарбузом. Якщо восени ви наріжете гарбуз кубиками і заморозити їх, то в будь-який час року ви зможете зварити пшоняну кашу з гарбузом і насолодитися її свіжим смаком.
Зварити пшоняну кашу з гарбузом ви можете в будь-який мультиварці (практично всі мультиварки мають режим «Каша»), в тому числі і в мультиварці KAMBROOK. Каша в мультиварці KAMBROOK звариться за 30 хвилин, а потім буде підігріватися ще не менше 10 годин, і це дуже добре, тому що під час тривалого «томління» каші при невисокій температурі, вона набуває особливу ніжність, і виходить майже такою ж смачною, як в російській печі.
Поставте варити гарбузову пшоняну кашу в мультиварці KAMBROOK ввечері, і ви отримаєте вранці корисний сніданок. А якщо прямо в тарілку з кашею ви додасте свіжі фрукти або ягоди, то користь вашого сніданку подвоїться.
Готуємо пшоняну кашу з гарбузом по рецепту від Мілени
Із зазначеного в рецепті кількості продуктів у вас вийде 3 -4 порції пшоняної каші з гарбузом.
Інгредієнти для пшоняної каші з гарбузом:
- пшоняна крупа – 6 ст. л. «З гіркою» (115 г)
- вода питна – 2 ст. (400 мл)
- молоко 2,5% жирності – 1 ст. (200 мл)
- сіль – ½ ч. л.
- цукор – ½ ст. л.
- гарбуз, заморожена кубиками – 150 г
Пшоняна каша в мультиварці – покроковий рецепт приготування
У чашу мультиварки влийте спочатку воду (2 ст.). Не можу пояснити причину, але заливати потрібно спочатку воду, а потім вже молоко. Я пробувала робити навпаки, в результаті каша виходила густішою і не однорідний, вона, як би, трохи запікалася знизу. Так що не експериментуйте, вливайте спочатку воду.
Тепер влийте молоко (1 ст.), Посоліть (1/2 ч. Л.).
Додайте цукор (1/2 ст. Л.).
Покладіть морожену кубиками гарбуз, не розморожуючи, просто попередньо обдавши її гарячою водою, так вона краще збереже свою форму при варінні.
Перш ніж закласти в мультиварку пшоняну крупу, приділіть їй трохи часу і дуже ретельно промийте її під проточною водою.
Справа в тому, пшоняна крупа злегка гірчить, щоб видалити з крупи гіркоту, промийте її спочатку дуже гарячою водою, майже окропом, а потім холодною водою. Таким чином, ви позбудетеся від гіркоти.
Відкиньте крупу на сито, коли вода стече, покладіть її в мультиварку.
Закрийте кришку мультиварки, заблокуйте кришку, виберіть режим «Каша» і натисніть «Старт». Спокійно лягайте спати, вранці каша буде теплою і пишною.
Вранці відкрийте мультиварку, трохи перемішайте кашу прямо в мультиварці, щоб трохи розім’яти кубики гарбуза. Пшоняна каша в мультиварці готова!
Покладіть кашу в тарілки.
При бажанні, прямо в тарілку додайте свіжі ягоди (лохина) і фрукти (банан). Здоровий і корисний сніданок у вас на столі.
Калорійність пшоняної каші з гарбузом на молоці – близько 70 ккал
Смачного!
Автор: Мілена
Стиль автора збережено