Вінегрет рецепт з яйцем – блюдо російського походження, яке готують здавна у всіх будинках, з того, що є в запасі. Готується дане страву швидко, основна частина полягає в тому, щоб зварити овочі до стану готовності. Це прекрасний вибір, щоб приготувати частування великою порцією і нагодувати гостей, а також своїх домочадців.
Користь «вінегрет» для схуднення очевидна відразу – калорій в салаті мало, а вітамінів багато. Просто ідеальне поєднання.
Вінегрет пісний рецепт
Просте і швидке блюдо вінегрет, яке прекрасно буде поєднуватися з гарячими, м’ясними гарнірами. До складу даного рецепта додані гриби, що ще більш насичує закуску і дарує їй чудовий аромат.
Що потрібно для вінегрету:
- Буряк – 320 г;
- Картопля – 290 г;
- Морква – 260 г;
- Солоні печериці – 270 г;
- Мариновані огірки – 120 г;
- Лук ріпка – 90 г;
- Масло пісне – 60 мл;
- Сік лимона – 25 мл;
- 1 пучок зелені;
- Сіль – 8 м
Вінегрет з грибами рецепт:
- Помити і відварити до готовності коренеплоди. Потім остудити, очистити і нарізати кубиками.
- Солоні огірки порізати шматочками.
- Цибуля ріпчаста почистити від лушпиння, нашаткувати дуже дрібно, залити невеликою кількістю лимонного соку, щоб маса промаринувалося. Зливати сік не потрібно, варто разом з цибулею відправити в салат, так як легка кислота і цитрусовий аромат не завадять.
- Мариновані гриби при необхідності подрібнити.
- Зелень сполоснути, нарубати.
- Зібрати всі підготовлені продукти воєдино, змішати, заправити олією, посолити і перемішати.
- Перед подачею посипати зеленню.
Вінегрет з капустою і грибами
Дуже смачний рецепт вінегрету, в якому до основного складу додана квашена капуста. Аромат і приємна кислота овоча відмінно поєднуються з іншими компонентами закуски.
Складові:
- Картопляні бульби – 240 г;
- Буряк – 270 г;
- Капуста маринована – 320 г;
- Гриби консервовані – 190 г;
- Квашений огірок;
- Морква – 170 г;
- Цибулина – 80 г;
- зелень;
- Масло оливи – 70 мл.
Вінегрет з маринованими грибами:
- Помити і відварити до готовності коренеплоди. Потім остудити, очистити і нарізати кубиками.
- Капусту, при необхідності, промити трохи в проточній воді, щоб змити зайвий солоний маринад. Вкоротити смужки.
- Огірок трохи віджати від розсолу, нарубати на шматочки схожого розміру з овочами.
- Лук очистити від лушпиння, нашаткувати дрібно.
- Консервовані гриби порізати, при необхідності.
- Зелень сполоснути, нарубати.
- Змішати всі продукти з олією, за смаком додати сіль і посипати зеленню.
РАДА: відмінним варіантом буде, якщо додати морську сіль в салат. Вона має незвичайний запах, але при цьому дуже корисна.
Вінегрет з солоними грибами
Горошок – це прекрасний продукт, який підходить салатів, де в складі є варені овочі. М’який і ніжний смак зерен надає солодкуватий присмак закусці. Також зелений колір розбавить пісний вінегрет, тому це ще й красиво.
Продукти (на 4 порції):
- Буряк – 340 г;
- Морква – 260 г;
- Картопля – 310 г;
- Солоні корнішони – 140 г;
- Гриби солоні – 190 г;
- Цибулина – 130 г;
- Винний оцет – 10 мл;
- Горошок зелений – 160 г;
- Цукор – 8 г;
- Гірчиця солодка – 25 г;
- Пісне масло – 65 мл;
- зелень;
- Сіль – 7 м
Салат вінегрет як приготувати:
- Помити і зварити коренеплоди в шкірці до стану готовності, після того як охолонуть – очистити шкірку, а самі овочі порізати на кубики.
- Солоні огірки потрібно вибирати щільні, хрусткі, з солоним маринадом. Нарубати плоди на невеликі шматочки.
- Лук очистити від лушпиння, нарубати дуже маленькими шматочками, розчинити в кип’яченій воді винний оцет і трохи цукру, залити цією сумішшю масу для маринування. Після того, як пройде близько півгодини, злити рідину.
- Гриби солоні повинні бути нарізані шматочками. залишити кілька цілих екземплярів для прикраси.
- Зелень сполоснути, подрібнити.
- Змішати підготовлені продукти в глибокій тарілці, додати горох, з якого необхідно попередньо злити всю рідину, трохи посипати сіллю і полити олією, змішаним з гірчицею.
- Перед подачею охолодити, прикрасити зеленню і цілими грибочками.
РАДА: Щоб в салаті все овочі не забарвилися в червоний колір буряка, потрібно порізати її на кубики, і в окремій тарілці полити трохи олією. Так вона покриється масляної оболонкою, яка не дасть пігменти поширюватися на інші інгредієнти, залишивши їх в колишньому кольорі.
Салат вінегрет з грибами і квасолею
Квасоля подобається багатьом за свій прекрасний ніжний смак. М’яка консистенція бобів залишає приємні асоціації при вживанні. До того ж, продукт дуже корисний, за своєю харчової цінності та складу цілком може замінити м’ясної обід.
Склад страви (з розрахунку на 4 порції):
- Консервована квасоля – 190 г;
- Буряк – 230 г;
- Гриби мариновані – 170 г;
- Солоні огірки – 160 г;
- Лук ріпка – 80 г;
- Картопляні бульби – 220 г;
- Сік половинки лимона;
- Сіль – 4 г;
- зелень;
- Масло пісне – 75 мл.
Етапи приготування:
- Помити і відварити до готовності коренеплоди. Потім остудити, очистити і нарізати кубиками.
- Солоний огірок подрібнити на невеликі сегменти.
- Цибуля ріпчаста почистити, нашаткувати ножем, вилити в нього сік половини одного лимона, залишити маринуватися на деякий час. Фруктовий сік не варто зливати, потрібно додати масу в блюдо прямо в ньому.
- Гриби подрібнити, при необхідності.
- Квасоля перекласти в друшляк з банки, промити трохи водою, щоб змити густий сік.
- Змішати всі продукти разом, додати олію і сіль, перемішати, прикрасити гілочкою митої зелені і подавати до столу в охолодженому вигляді.
ВАЖЛИВО. Термін зберігання вінегрету в холодильнику не більше 12 годин.
Вінегрет з маринованими опеньками
У сукупності з ріпчастою цибулею, яблуко в складі буде не відчуватися явно, ніхто не здогадається про наявність фрукта. Але воно буде давати максимальний смак, так як прекрасний аромат і невелика кислинка змішаються з іншими продуктами. Необхідно вибирати сорти тверді і трохи кислі, тільки не солодкі і пухкі. Можна брати дуже ароматні сорти, це піде тільки на користь смаку.
Продукти (на 4 порції):
- Буряк – 280 г;
- Морквина – 270 г;
- Яблуко – 140 г;
- Мариновані гриби – 160 г;
- Зелень – 55 г;
- Сік лимонний – 25 мл;
- Сіль – 7 г;
- Пісне масло – 85 мл.
Як готують і чим заправляють вінегрет:
- Відварити до розм’якшення миті коренеплоди, почистити від шкірки, наробити на невеликі шматочки.
- Зелень сполоснути і нарубати.
- Гриби мариновані подрібнити, якщо вони знаходяться в банку цілком.
- Яблуко промити, зачистити і нарізати невеликими кубиками.
- Пісне масло змішати з лимоном для заправки.
- Перемішати всі продукти, додати цитрусове масло, посипати зеленню і перемішати.
Вінегрет зі смаженою цибулею рецепт насичений вітамінами, так як в страві поєднуються варені і свіжі овочі. Салат виходить ситним, смачним і при цьому дуже корисним, особливо в зимову пору року.