Сирний крем відрізняється наявністю легкої кислинки (хоча, багато залежить від самого сиру та інших інгредієнтів), легкість текстури і приголомшливий ніжний смак. Крім тортів, сирний крем можна додавати в десерти (наприклад, у фруктові салати в якості заправки), наповнювати їм вафельні кошики, профітролі і заварні тістечка. Ідеально і в якість самостійного десерту – крем викладається в креманку і прикрашається будь-яким топінгом від тертого шоколаду до екзотичних соусів. По-моєму, це найкращий десерт, який можна згадати з дитинства!
Рецептів сирного крему існує кілька, і всі вони по-своєму смачні. Залишається тільки вибрати найбільш підходящий вам варіант. Нижче представлені 4 варіанти. Хочеться зауважити, що кількість цукру краще регіліровать самостійно, орієнтуючись на власний смак.
Торт «Рижик»
1. Ніжний сирний крем зі сметаною
Саме цей рецепт найбільше підходить в якості самостійного десерту. Більш того, його можна злегка заморозити, і у вас вийде чудове м’яке морозиво! Спробуйте, це неймовірно смачно!
Інгредієнти для приготування сирного крему потрібні такі:
- 400 г сиру
- 150 г сметани 20%
- 100 г цукрової пудри
- за смаком ванілін
- 20 г чорного шоколаду
Рецепт приготування сирного крему для торта: докладна інструкція, як зробити це правильно
Порада
Незалежно від рецепта приготування, сир завжди рекомендується протирати (сито, блендер), щоб позбутися від дрібних грудочок. Саме такий прийом додасть крему ту саму легкість.
білковий крем
У чашу блендера покласти сметану, ванілін і пудру. Якщо є бажання, можна додавати різні прянощі: корицю, насіння натуральної ванілі, дрібку кардамону або меленого шафрану для кольору.
Щоб сметана для сирного крему погустішала, можна використовувати спеціальні загусники або вчинити інакше: викласти сметану в кілька шарів марлі і підвісити на деякий час, щоб стекла зайва сироватка.
Вафельний торт з вершковим кремом
Додати до цієї суміші протертий сир і ще раз збити все разом. Перекладіть готовий крем в скляну ємність і приберіть в холодильник.
Можна на основі крему з сиру зробити відмінний простий десерт. Натерти на тертці шоколад.
Грінки з батона з яйцем і молоком
Викласти сирний крем в порційні ємності і охолодити. Перед подачею на стіл присипати крем тертим шоколадом.
Заварний крем на жовтках
Смачного!
Покроковим рецептом сирного крему поділилася Ольга.
2. Сирний крем: класичний рецепт
Підходить для начинки трубочок, еклерів і профитролей. Відрізняється ніжною текстурою і вершковим смаком.
Складові:
- 300 г сиру 9-18%
- 70 г вершкового масла
- 100-150 г цукрової пудри
- 1 ч.л. ванільного екстракту
Як приготувати класичний сирний крем
Не забудьте протерти сир, як сказано в першому рецепті.
Додати в сир екстракт і масло кімнатної температури. Збити міксером на повільних оборотах, щоб отримати однорідну консистенцію. Коли доб’ється потрібної текстури, починайте вводити потроху пудру, продовжуючи збивати крем до тих пір, поки маса стане однорідною.
Здобне дріжджове тісто
3. Сирний крем з вершками: ідеальне поєднання ніжності і смаку
Мабуть, такий тандем для приготування тортів, профитролей і заварних тістечок можна назвати найкращим. Крем виходить повітряним в прямому сенсі цього слова, має вершковий смак і дивовижну структуру.
Складові:
- 300 г сиру будь-якої жирності
- 300 г вершків 30%
- 100-150 г цукру
- ванілін – за смаком
Як приготувати вершковий сирний крем
Вершки з’єднати з цукром і ваніліном, збити (вершки повинні стати гущі). Протертий сир з’єднати зі свлівочной масою, перемішати і готово!
Готуємо шарлотку в мультиварці
4. Сирно-йогуртовий крем
Такий крем найкраще підходить в якості заправки для фруктових салатів, для покупних вафельних тортів і для тортів з тонкими коржами.
Складові:
- 300 г вершків 35%
- 300 г сиру 5-9%
- 200-250 г натурального йогурту
- цукор – за смаком
- ванілін – за смаком
Готуємо сирно-йогуртовий крем
Сир протерти. Влити в нього йогурт, додати дрібку ваніліну. У вершки насипати цукор (в окремій мисці), збити блендером, поки вони стануть густіше. Після чого з’єднати вершки з творогм і ще раз збити. Готовий крем поставити в холодильник і охолодити перед використанням.
Кількість натурального йогурту можна змінювати в залежності від того, який густоти крем потрібен вам для приготування конкретного блюда.
Курка в мішечках
Рецепти випічки з сирним кремом
1. Тонкі млинці на молоці
Тонкі млинці з сиром – класика жанру. Зазвичай в сир додають родзинки, чорнослив або інше сухофрукти, цукор. Але перетворити звичайний сніданок в кулінарний шедевр можна, додавши в начинку сирний крем. Рецепт підійде будь-який із запропонованих, але найбільш смачно з класичним варіантом.
Інгредієнти для тонких млинців з сиром:
- 500 мл молока
- 3 яйця
- 200 г пшеничного борошна
- 30 г вершкового масла
- 2 ст.л. цукру
- 1 ч.л. розпушувача
- 0,5 ч.л. солі
- сирний крем класичний
А також:
- шоколадний соус для подачі
приготування:
У борошно додати розпушувач і ванілін, перемішати. Вершкове масло розтопити і остудити. Яйця розбити в миску, всипати цукор з сіллю, збити до легкої піни. Продовжуючи збивати, додавати по чуть-чуть пшеничне борошно. Коли тісто буде готове, ввести вершкове масло і розмішати.
Розжарити сковроду і спекти млинці. Щоб млинці вийшли тонкі, випікати їх потрібно з невеликої кількості тесту, а саме тісто не повинно бути занадто густим (приблизно, як 1% кефір).
У готові млинці загорнути класичний сирний крем, викласти на тарілку і полити шоколадним соусом.
Філе грудки в духовці
Салат «Пеньок»
2. Вафельні кошики з фруктами і сирним кремом
Якщо у вас є Електровафельниця, не відмовте собі в задоволенні поласувати кошиками з вафель зі свіжими фруктами і ніжним сирним кремом з йогуртом.
Складові:
- 300 г пшеничного борошна
- 200 г цукру
- 200 г вершкового масла
- 5 яєць
- ванілін – за смаком
- 1 плитка молочного або гіркого шоколаду
- будь-які фрукти і ягоди (свіжі)
- сирний крем з йогуртом
Як приготувати вафельні кошики:
Вершкове масло залишити на кухонному столі години на 2, щоб воно стало трохи м’якше. Викласти в миску, в якій будете замішувати тісто, всипати цукор з ваніліном і порубати ножем. Вбити в миску з маслом яйця, перемішати, поки маса стане однорожной (краще зробити це міксером). Поступово додаючи в масло борошно, замісити тісто середньої густини (приблизно, як густі вершки).
На розігрітій вафельниці ізпечь вафлі. Кожну вафлю, поки вона ще гаряча, покласти на перевернутий стакан, сформувати бортики і залишити так до повного охолодження.
Для начинку подрібнити фрукти, скласти в вафельні кошики, а зверху викласти по 1-2 ст.л. ложок сирного крему з йогуртом і посипати тертим шоколадм. Фрукти для вафель вибирайте не дуже соковиті, інакше вафлі розтопляться. Підійдуть яблука, банани, виноград і тому подібні.
Пелюстки – це
Салат «Соняшник», покроковий рецепт з фото
3. Торт з пряників
Найпростіший торт з пряників з сирним кремом, який можна приготувати в лічені хвилини з найпростіших інгредієнтів. Для такого торта відмінно підходить сирний крем зі сметаною.
Складові:
- 500 г шоколадних пряників
- 3 банана
- 1/4 склянки цукру
- сирний крем зі сметаною
- какао – за бажанням
- 1 плитка молочного шоколаду для прикраси
Як приготувати торт з пряників з сирним кремом
Приготувати сирний крем зі сметаною за рецептом вище (краще додати сметани побільше, щоб крем вийшов більш рідкий і краще просяк торт). Пряники розрізати уздовж на три частини. Нарізати банани. Відповідну миску вистелити харчовою плівкою. Шматочки розрізаних пряників, вмочуючи в крем, викласти в миску, періодично перевертаючи їх кружечками бананів. Готовий торт зверху накрити харчовою плівкою, акуратно утрамбувати в миску і поставити в холодильник на 1 добу.
Через добу торт викласти на блюдо, зняти плівку. Натерти шоколад на дрібній тертці і посипати торт з пряників.
Яблуко мочене, рецепт
Салат «Гніздо глухаря»
Рецептами випічки з сирним кремом поділилася Вероніка Белосараева.
[key] [ / key]