Зелень коріандру, в народі іменується кінзою, є відмінним джерелом вітамінів, мінералів, вона покращує смак м’ясних і овочевих страв. Оскільки в період зими свіжу пряність знайти нелегко, підготуйте її про запас в морозильній камері.
Заморожена кінза – неймовірно корисне і ароматне «спогад» про літо. Її можна додавати, наприклад, в супи, начинку для пирогів і пиріжків, а багато страв з баранини і зовсім немислимі без цього пряного рослини з дивним, ні з яким іншим незрівняним запахом. У цій заготівлі чудово зберігаються всі початкові смакові якості і вітаміни, але за умови, що продукт буде заморожений швидко. І ще другий дуже важливий момент – перед заморожуванням рослина обов’язково слід пробланшировать в гарячій воді. Це робиться для того, щоб кінза при заморожуванні не втратила свого дивовижний смарагдовий колір і не втратила смакові якості.
Складові:
- зелень свіжої кінзи
- вода.
Спосіб приготування:
Кінзу переберіть, обріжте корінці і ретельно вимийте в декількох водах, щоб повністю позбутися від піску і бруду.
У відповідній за розміром каструлі закип’ятіть воду, викладіть кінзу і бланшувати не більше 1 хвилини.
Потім вийміть на друшляк і дайте стекти воді.
Остигнула зелень дрібно наріжте.
Отриманою масою щільно набийте формочки для заморожування льоду і поставте в морозильній камері холодильника.
- Через 3 години формочки з повністю проморожені кінзою дістаньте з морозильника, переверніть і злегка потрясіть над тарілкою, щоб випали маленькі брикетики замороженої зелені.
- Відразу ж упакуйте в целофан або будь-яку іншу харчову плівку і знову відправте в морозильник на тривале зберігання.
Господині на замітку:
- Зелень зовсім не обов’язково заморожувати в формочках для отримання кубиків льоду. Цілком підійдуть будь-які інші наявні у вас маленькі ємності, наприклад, форми для виготовлення морозива.
- Таким же способом ви можете заморозити кріп, петрушку, базилік, селера та будь-яку іншу пряну зелень.
- Сезон заморозки кінзи – вересень-жовтень.