Ледачі голубці – прекрасна альтернатива класичному варіанту. Просте блюдо з фаршу значно економить час і сімейний бюджет. Для приготування смачних голубців не потрібно великого капустини, цілісних листя, попередньої варіння овоча. Вам достатньо лише перекрутити невеликий шматочок капусти, утилізувати залишок овоча.
Таке ситне блюдо припаде до смаку навіть лютим супротивникам овочів. У пропонованому варіанті, смак капусти м’якше і ніжніше, вона надає фаршу і рису приємну соковитість.
Ледачі голубці, приготовлені в горщику, виходять дієтичними і відмінно зберігають всю користь і аромат. Додаткові плюси вносить в блюдо використання комбінованого фаршу, який готується з додаванням до свинячого м’яса ніжного філе птиці. Куряче м’ясо запобігає голубці від розпушення текстури, що псує зовнішній вигляд готового блюда. Запропонований рецепт ледачих голубців чудово підходить для приготування дитячих і дієтичних страв. Також можна ознайомитися з класичним рецептом ледачих голубців в каструлі.
Складові:
для фаршу:
- свиняча м’якоть – 150 г
- куряче філе (грудка) – 100 г
- вода – 1-2 ч. л.
- пропарений рис – ¼ склянки
- яйце – 1 шт. (Дрібне)
- спеції – за смаком (мускатний горіх, білий перець)
- морква – 1 шт. (Середня)
- капуста – 100 г (1 склянка подрібненої за допомогою м’ясорубки)
- цибуля – 1 шт.
- рослинне масло – 3-4 ст. л.
- сіль – (за смаком) 1 ч. л. без гірки
для заливки:
- сметана – 100 г
- вода – 100 г
- сіль – щіпка.
Спосіб приготування
- Пропарений рис промивається кілька разів і заливається 0,5 л окропу. Крупа припускається на маленькому вогні, до вбирання рідини (напівготовності).
- М’ясо нарізають дрібними кубиками і пропускається через м’ясорубку. Фарш розмішується з додаванням води.
- Лук подрібнюється або пропускається через м’ясорубку.
- Морква очищається і шинку на тертці. Овоч (за бажанням), можна пропустити через м’ясорубку.
- Капуста подрібнюється за допомогою м’ясорубки.
- Фарш заправляється овочами.
- Яйце збовтувати і підсолювати.
- До основних інгредієнтів вливається яйце, всипається сіль і спеції.
- Комбінований фарш з курки і свинини збивається. Формуються невеликі порції ледачих голубців у вигляді невеликих котлет (тефтелей), які обкатуються в борошні.
- Так формуються всі голубці.
- Ледачі голубці у вигляді котлет обсмажуються на рослинній олії, до формування стійкої скоринки.
- Вода змішується зі сметаною і трохи збивається. Соус підсолювати за смаком.
- Глиняний горщик змащується олією і наповнюється голубцями.
- Ледачі голубці заливаються соусом і відправляються в холодну духовку. Виставляється температура – від 180-200 градусів за Цельсієм і час – від 25 до 35 хвилин.
- Приготовлені дієтичні голубці подаються зі сметаною і, за бажанням, з томатним соусом, зеленню.
Автор: tatka.